Ve svém díle The Right Stock at the Right Time: Prospering in the Coming Good Years vás navede, jak vyhledáte akcie s potenciálem porazit trh a jak určíte nejvhodnější čas pro jejich nákup.

Williams soustředí pozornost na sezónní cykly trhu. Seznámí vás s tím, jak prosperovat ze znalosti fundamentů, které měly zásadní vliv na pohyb akcií v minulosti a stoprocentně budou mít zásadní vliv na jejich cenový pohyb i v budoucnosti.

larry williams obalka

Na základě svého intenzivního průzkumu (v analýze pohybů akciových trhů šel zpět až do roku 1854) demonstruje, že růsty cen akciových titulů jsou společné pro všechna tržní období.

Díky znalosti historických zákonitostí vysvětluje, jak zacílit na dobu recese trhu, kdy jsou ceny na dně a pak vydělat na růstovém pohybu, který po této tržní fázi nevyhnutelně následuje.

Williams na základě dlouhodobých průzkumů trhu přišel na poznatek, že se nejlepší nákupní příležitosti objevují v letech končících  číslovkou „2“ a „3“.

Williamsova kniha vás naučí:

  • jak okamžitě poznáte, má-li akcie dobrou hodnotu
  • identifikovat klíčové patterny akciového trhu, které by měl znát každý investor – od „desetiletého patternu“ až po „čtyřleté fenomény“
  • unikátní souvislosti mezi sezónností a cenami akcií
  • kritické znalosti tržního sentimentu a jeho správné vyhodnocení
  • jak využívat trhu obligací pro predikci vývoje akciového trhu
  • proč je konzistentní důraz na hodnotu lepší strategií, než vyhledávání vysoce růstových akcií
  • jak nakupovat akcie se slevou
  • jak nalézt správný přístup k řízení rizika, které vám bude vyhovovat
  • proč průmyslová odvětví, jakými jsou zábava a doprava, budou v následujícím období zotavení trhu představovat ideální příležitosti k obchodování.

Recenze:

Jestliže hledáte přímočarý přístup, který využívá zdravý selský rozum a základní znalosti fundamentální analýzy pro obchodování akcií, pak je pro vás Williamsova kniha naprosto ideální.

Pokud byste používali jeho přístup během několika posledních let, v podstatě byste se vyhnuli i debaklu na trhu NASDAQ od roku 1999. De facto byste i v kritickém roce 1999 vydělali.

Publikace je ideálním rádcem pro obchodníky a investory, kteří preferují systematický a časem otestovaný přístup k obchodování či investování do akcií.

Zdroj: Amazon.com