V sobotu 10.6.2006 proběhl v Praze pod záštitou ČNATA ( České národní asociace technické analýzy ) velmi očekávaný Workshop Andyho Jordana, hlavního tradera a  "pravé ruky" Joe Rosse.  Workshop se konal ve velmi pěkném prostředí Městské knihovny v Praze 1.

andy jordan 1

 

Na programu bylo nejdříve vlastní představení Andyho, jeho obchodní kariéry a následně seznámení se s nejdůležitější částí Andyho tradingu - s obchodováním spreadů. Dále bylo náplní tohoto workshopu představení Daytrading metod, které Andy používá v reálném obchodování, ukázky fungování základních metod J. Rosse - Zákon grafu a Traders Trick Entry.

Akce byla vhodná pro všechny, kteří si chtěli zopakovat myšlenky „Zákonu grafu“ a „TTE “ prezentované v Praze 13. dubna Joe Rossem a naučit se jejich praktické využití. Účastníci měli možnost seznámit se i se sofistikovanějším využitím těchto obchodních metod v tradingu - v obchodování spreadů.

Ovšem úplně nejdůležitější náplní tohoto workshopu byla přímá diskuse Andyho s tradery. Andy ochotně odpovídal na všechny dotazy z fóra, jak na ty základní, které zajímají všechny obchodníky, tak i na dotazy týkající se přímo spreadového obchodování. Překvapením byla poměrně velká účast našich obchodníků, kteří již spready aktivně obchodují. Z jejich pléna padaly na Andyho velmi konkrétní otázky přímo se týkající praktického obchodování a zkušeností se spready.

andy jordan 2

Velmi zajímavé na setkání bylo, že Andy účastníkům prozradil hodně ze své "Trading kuchyně", což můžeme zcela jistě považovat za příjemný nadstandart z jeho strany . Andy povídal například o tom, kdy a jakým způsobem se připravuje na obchodování, které produkty a webové stránky používá pro výběr vhodných obchodních příležitostí, které dokumenty studuje, jakého brokera používá atd.

Překvapivé bylo i to, že se Andy nevýhybal ani otázkám na tělo, týkajících se podmínek pro správu klientských peněz, jeho zkušeností s řízením klientských účtů, jeho výsledků a úspěšnosti, struktury jeho příjmů apod. Velmi málo úspěšných obchodníků je ochotno vyjadřovat se veřejně  k těmto citlivým otázkám.

Několikahodinový workshop byl zakončen velmi povedeným a příjemným rautem, za což patří organizátorům také velký dík. I v této situaci byl ochoten Andy dále diskutovat o svých zkušenostech a poznatcích s účastníky setkání.

Jistě bylo pro všechny účastníky velmi povzbuzující a motivující setkat se osobně s opravdovým velkým úspěšným obchodníkem a vidět, že správné obchodní  metody, správně používané, prostě fungují a že trading není zase tak složitý a frustrující, jak se může někdy zdát.