11.9. jsme v MPA napsali:

„…Zasedání je 17. 9. do té doby platí potenciál a riziko 30 až 50 pipů a lze brát všechny příležitosti.“

Od 11.9. do 17.9. bylo dosaženo mnoho cenových úrovní, na které jsme v rámci MPA upozorňovali a obchodních příležitostí tedy bylo více než dost. Dvě konrétní jsme pro vás vybrali.

Long USDJPY

V MPA jsme napsali: „USD/JPY – Japonec vyloženě odskočil z maxim a nyní rotuje u POC na 120.00, nyní je patrná neutralita a budu obchodovat oběma směry na klíčových levelech – 119.50 a 123.30.“

Trh v noci 15.9. bez zásadnější korekce oslabil přibližně o 100 pipů. Brzy po otevření trhů v Londýně přišel test na nové Low a na náš MPA level (119,50). Okolo tohoto levelu přišla krátká rotace a poté přišel růst ceny prakticky až do konce seance. Náš očekávaný profit 30 – 50 pipů byl dosažen ještě před koncem evropské seance.

Short CL - ropa

V MPA jsme napsali: „…Sleduji klíčové levely, kde lze obchodovat swingy, já tam raději vypisuji opce. Klíčové levely jsou 42.60 a 47.70.“

Tento obchod byl hraniční, protože dal možnost vstupu v den zasedání FOMC (tj. 17.9.). Ropa je ale volatilní trh a tak příležitost pohybu o 30 ticků při dobré reakci prodejců z MPA levelu byla dosti vysoká. Pokud by mi to trh nedal, tak bych z pozice vystoupil před vyhlášením závěrů FOMC.

Vstup do obchodu mě lákal z důvodu, že 16.9. přišla do trhu pěkná nákupní iniciativa, ale ta přešla v rotaci blízko pod MPA levelem (47,70). Neočekával jsem, že před FOMC přijde do trhu směrový pohyb a proto jsem byl ochotný short na MPA levelu zkusit.

Když trh odpoledne tuto hladinu testoval, tak jsem vstoupil do shortu s tím, že budu chtít menší ziskový cíl (30 ticků), anebo vystoupím před vyhlášením FOMC.

Cena šla proti levelu pouze 1 tick a relativně rychle poklesla a nabídla 30 tickový zisk, ještě dlouho před FOMC.

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent