18.8. jsme v MPA napsali:

 „…řízení jak jste zvyklí - tj. PT 20 až 30 pips a risk:zisk 1:1.“

 K dispozici jsme tentokrát dali klíčové úrovně supportů a rezistencí jak pro hlavní měnové páry, tak pro tzv. křížence.

 

 Výběr příležitostí pro obchodování byl tedy veliký. Nicméně od pondělka 24.8. vládla všem trhům situace ohledně Číny. To přineslo velmi vysokou volatilitu a nejistotu. Při takových extrémních situacích je nejlepší zůstat mimo trh.

Nicméně ještě před „černým pondělkem“, se dali některé příležitosti zobchodovat.

Long EURCHF

První příležitost přišla hned 19.8. na trhu EURCHF. Cena po výraznějším poklesu došla přesně na klíčový level (1,0724) a během necelé hodiny nabídla zisk 19 pipů, což bylo na spodní hranici rozpětí pro ziskové cíle (20 – 30 pipů).

Kdo chtěl zisk 30 pipů, tak musel počkat do následujícího dne. A i když šla cena v tomto případě proti vstupu, tak pouhých 11 pipů a velmi brzo se objevili známky nakupujících, které podporovaly držení pozice.

 

Short NZDUSD

Další obchodní příležitost byla v pátek 21.8. na trhu NZDUSD. Tento obchod byl víceméně ideální. Cena došla na klíčový level (0,6703) a proti vstupu šla nejvíce 5 pipů. Už na konci páteční seance byl k dispozici zisk 20 pipů.

 

Kdo cíloval pro 30 pipů, tak musel pozici držet. Ale hned nedělní otevření bylo na trhu NZDUSD gapem a tak pokud jste měli v trhu limitní objednávky na výběr zisku, dostali jste plnění při otevření a jako bonus získali k plánovaným 30 pipům dalších 15 pipů, díky gapu.

Ukazuje se, že se nám v praxi daří naplnit hlavní cíl MPA – naučit rybařit na aktuálním trhu (dělat správné trady) a dát berličku pro stabilní ziskové obchodování a ne jen házet ryby (trady) nebo nedej bože jen něco zpětně analyzovat.

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent