EUR/USD – Psali jsme: „Faktor relativně silné ekonomiky USA a potácející se Evropy poslalo EUR dále dolů. Pro nás žádné překvapení, protože jak z předchozího swing náhledu, tak i z dlouhodobého náhledu jsou patrní prodejci, proto žádné swing Longy. To umocnilo čtvrteční zasedání ECB, za rok tak EUR odepsalo skoro 3000 pips. Min před FED je pravděpodobnost rotace nebo pohyb dolů (ještě bude záležet na víkendových volbách v Řecku). Klíčové úrovně 1.1350, 1.1415 a 1.1585. (FUT)“

Od úrovně 1.1350 kde trh nešel ani pip proti! Následoval pohyb přes 80 pipů a od úrovně 1.1415, kde trh šel cca 15 pipů proti následovala silná prodejní reakce a pohyb 70 pipů. Všimněte si, že i když se trh celkově pohyboval od pondělí nahoru, tak jsme vydělali 150 pipů na shortech. Nejde totiž v reálném treadingu o to, predikovat trh, ale určit reakci na klíčových úrovních.

 

Ne vždy, ale vše vyjde takto ideálně, jak ukazuje náhled na GBP:

GBP/USD – Psali jsme: „Libra se také vezla na vlně evropského sentimentu, nicméně udržela si neutrální náhled, takže zde lze dělat i longy s potvrzením a samozřejmě shorty. Klíčové úrovně 1.4910, 1.5080 a 1.5300.“

Takto zareagoval jeden uživatel MPA:

Dobry den,
chtel jsem se zeptat, jestli spravne chapu vasi definici "propadani bahnem". Deje se to momentalne u vaseho key levelu na 6B? (foto viz priloha).

 

Uz jste pozici ukoncil?

Popr. kdy jste rozpoznal propadani a pozici zavrel/redukoval? Diky vasim seminarum/webinarum jsem se myslim docela dobre naucil sam urcovat key levely (casto mi temer na tick sedi s temi, ktere sam uvadite). Citim ale ze se mam jeste dost co ucit ohledne prace s pozici.

Pokud Vam dotaz prijde zajimavy, klidne mi neodepisujte a ukazte to na MA webinari.
 
Diky
hezky den
Lukas

Dotyčný evidentně správně určil, jak s daným key levelem naložit a pokud se trh po vstupu nevyvíjí, jak má, tak jak s ním má naložit  - pozici s nulou ukončit a ne jen tupě čekat na SL. (jen si nebyl jist a chtěl potvrzení své úvahy)

Ukazuje se, že se nám v praxi daří naplnit hlavní cíl MPA – naučit rybařit na aktuálním trhu (dělat správné trady) a dát berličku pro stabilní ziskové obchodování a ne jen házet ryby (trady) nebo nedej bože jen něco zpětně analyzovat.

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent