Makroekonomika

Dne 20.10 bylo zde uvedeno: „Z pohledu Ruska a Islámské státu se nic nemění a potvrzuje se zde dříve psané vyjádření, že jde o dlouhodobý táhlý strategický boj než o dočasnou, krátkou krizi, což bude dále brzdit vývoj globálních ekonomik.

Tento týden je na plánované makra relativně klidný až na středeční zasedání CAD centrální banky, což je optimální pro swingové nebo intradenní obchodování.“

Tak se i stalo a reakce v rámci tohoto náhledu na klíčové levely byly ukázkové. Nyní jsou trhy po rotaci, kdy se podařilo FEDu stabilizovat vývoj prohlášeními jednotlivých členů a pozornost se upíná na středeční zasedání. Do té doby a hlavně v době vyhlášení DOPORUČUJI NEOTEVÍRAT žádné swing ani jiné pozice a počkat s i na reakci a podle té nastavit nové obchody.

Příští náhled tak v podrobnější formě s více příležitostmi očekávejte dle potřeby po FEDu (víkend případně v mimořádném termínu ve středu na webináři)

AUD/USD – psali jsme: „Pro AUD bude teď velmi důležité, jak se „popere“ s úrovní 0.8680 – pokud zde uvidíme nákupní aktivitu – výběžek nebo singl, tak budu uvažovat o rotačním longu.“ Trh pár ticků nad touto úrovní udělal ukázkový výběžek a dal příležitost k luxusnímu longu. (viz. Graf)

Nyní swing obchody před FEDem nevidím a neplánuji.

EUR/USD – Psali jsme: „Jinak je náhled neutrální s Fair Value na 1.2765 a longem 1.2605 pro první PT 30 až 50 pips.“ Bohužel plnění nám nedali o 12 ticků, takže příležitost se nenaskytla. Trh je blízko FV a čeká na impuls.

GBP/USD – Psali jsme: „V kontextu posledních týdnů jsme v poklesovém náhledu, nicméně aktuální kupci jsou silní, proto celkový náhled neutrální s counter obchody v longu i shortu. Klíčové úrovně 1.6165 , 1.6290 a 1.5915 (FUT).“ A ještě ten den nádherný short, jak jsme psali od 1.6165 s PT 50 pips a trh šel ještě dalších 100 pips.

USD/CAD – psali jsme: „Budu tedy obchodovat neutrál s fair Value 0.8875 (cca 1.1240 FX). Klíčové oblasti 1.1310 (0.8825 FUT) a 1.1140“ Úroveň 1.1240 opravdu fungovala jako magnet, ale nedal příležitost na dobrý swing od zde uvedených úrovní, Proto jsme si užívali pouze dobré ID příležitosti od krásných Market Profile formací. Náhled podobný jako u ostatní trhů – nyní vyčkávací a těžko čitelný, proto je lepší si počkat na FED a reakce po FED.

USD/JPY – psali jsme: „Nyní náhled neutrální s očekáváním delší rotace a stabilizace rovnováhy a oblasti hodnoty. Klíčové úrovně 106.30 a 108.30.“ Uff, to byla paráda, co nám trh nabídl J viz. Graf

Emini SP – Psali jsme: „Nyní očekávám test předchozího poklesu až na 1920 až 1930 a nástup aspoň pro tento týden rotace. Klíčové úrovně 1857 a 1923.“ Trh předvedl ukázkové „propadání bahnem“ a udělal pullback k zde uvedené 1923, nyní je vše jasně položeno a očekávání silné podpory US trhů ze strany FEDu ve středu.

DAX – minule jsme na přání uživatelů MPA přidali tento trh. I když tento trh běžně nesledujeme, tak přesto se ukázala robustnost Market Profilu. FDAX zastavil svůj růst na klíčové úrovni 8985, která se pak stala magnetem. S náhledem čekáme na FED.

Ropa – CL –  ropa příležitost k obchodu v minulém týdnu sice nedala, ale podle aktuálního vývoje na všech grafem (W a D MP, VWAP a PA) měním náhled na neutrální a opatrně vzhledem k FED vypisuji první listopadové PUT opce.

Úspěšný trading přejí,

Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent