V MPA pokrýváme větší množství trhů. Tentokrát se s vámi chceme podělit o 2 obchody ze stejného trhu. Tím trhem je ropa, která v rozpětí 3 dní dala příležitost ke vstupu do 2 obchodů na klíčových úrovních, které jsme předem definovali.

7.10.2015 jsme v MPA napsali:

Ropa – Platí, že ropa WTI pod 40 už má fundamentálně problém, protože se pak už mnoha zemím nevyplácí těžba a i zde šla vidět silná nákupní aktiva Z úrovní nad 40 USD držím investiční pozice, které nyní začnu opět zajišťovat opcemi na klíčových úrovních a budu tak z toho dělat covered call . Klíčové levely jsou 50.70, 51.50 a 53. Silným supportem je úroveň 46.85.“

Short CL

9.10. cena, bez nějakého prudkého pohybu výše, došla do první úrovně rezistence, kterou jsme 7.10. sdíleli (tentokrát i pro nepředplatitele MPA na Facebookovém profilu Forex Expert). Cena šla 22 ticků proti našemu vstupu, což je při volatilitě ropy opravdu málo. Právě díky vyšší volatilitě za normálních podmínek na tomto trhu cílujeme na MPA obchodech pro 50 ticků. Ty nám trh v tomto obchodě nadělil už přibližně po hodině v pozici.

Long CL

Cena pak 12.10., což byl v USA svátek, silně oslabila, ale začala rotovat relativně blízko nad silným supportem, který jsme v MPA definovali. To nahrávalo uklidnění situace a rotaci ceny, takže o vstup do long obchodu na našem supportu jsme pořád měli zájem.
13.10. cena náš support otestovala a proti naší pozici šla opět jen málo (25 ticků). Jak už jsme napsali u short pozice z 9.10., tak vzhledem k volatilitě na trhu ropy za normálních podmínek, při řízení rizika 1:1, pracujeme se SL a PT okolo 50 ticků. Ani v této pozici jsme nemuseli na zisk příliš dlouho čekat (necelé 3 hodiny).

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent