Dnes se chceme ohlédnout za třemi případy –  měnovým párem USD/JPY, Emini SP a ropě.

Náhled týdne:

Termín: 23. – 27. 6. 2014 | Trh: USD/JPY

Opět se ukazuje důležitost náhledu Market Profile® Asistent, protože to nejen dává představu, kterým směrem obchodovat (Short nebo Long), ale také upozorňuje, kterým levelům nebo obchodům se vyhnout či případně jak agresivně řídit pozici z pohledu velikosti nebo postupných výstupů.

Na měnovém páru jsme dne 23.6. měli tento komentář:

USD/JPY - Aktuálně neutrální náhled. Extrémně stoupá pravděpodobnost hodně razantního pohybu cca až 800 pipů. Proto pro nás je důležitější než náhled a levely vývoj trhu a naznačení pohybu a pak vstupy ve směru při pullbacku nebo rotaci.

Tento vstup podle předem daných pravidel jsme trefili a realizovali 25.6. v 11:24 za cenu 101.92 a za den a půl jsme realizovali profit přes 40 pipů (na jeden kontrakt cca 8000 CZK), jak dokládáme ve výpisu účtu:

Co je pro nás velmi podstatné, že trh nešel od okamžiku vstupu vůbec proti naší pozici, jak ukazuje graf níže.

Další zajímavosti

Emini SP – ES – 23.6. jsme v našem krátkodobém náhledu upozorňovali na náhled růstový a tudíž nás zajímali pouze longové obchody a upozorňovali jsme na klíčovou úroveň 1937. Trh šel jeden bod proti a následně ještě ten den udělal více jak deseti bodový růst (na jeden kontrakt 500 USD během 4 hodin)

CL – u úrovně 107 USD za barell jsme očekávali krátkodobé zastení trhu nebo korekci hlavního trendu, proto jsme zde spekulovali na zastavení trendu. Realizovali jsme tak na instrumentu zisk 45%.

Úspěšný trading přejí
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent