Aktuální dění na forexu ovlivňuje hlavně vývoj USD a dění na akciových trzích stále ovlivňuje ve velké míře vývoj cen ropy. V posledním Market Profile Asistent (MPA) jsme psali, že GBP je proti USD letos zatím nejslabší měnou, proto se chceme podělit o short obchod na páru GBPUSD.

Posílení ropy v kombinaci s oslabujícím USD vytvořilo na trhu USDCAD silný downtrend a proto jsme v rámci MPA psali, že máme zájem obchodovat na straně short a podělíme se o jeden takový obchod.

3.4.2016 jsme v MPA napsali:

„GBP/USD –  Libra je dlouhodobě i aktuálně nejslabší měnou k USD. Dlouhodobý náhled je prodejní a na týdenním profilu rotujeme v širší rotaci. Budu tedy hledat obchody do longu i shortu. Libra v aktuální rotaci dělá spike proti SLs, na které je potřeba si dávat pozor. Klíčové úrovně jsou 1.4130 a 1.4290.“

„USD/CAD – Kanaďan po otočce v polovině roku posiluje (tj. USD/CAD je v klesajícím trendu) s absencí kupců, proto je vhodné do doby, než se objeví rotace obchodovat na short straně. Klíčové úrovně jsou 1.2890, 1.3100 a 1.3165.“

Short GBPUSD z 4.4.

Hned v pondělí 4.4. začala cena na trhu GBPUSD výrazněji růst. Růst nebyl podpořen žádným fundamentem a ostatní měnové páry takto silný pohyb nepředváděly. Vstoupil jsem tedy do shortu na naplánovaném MPA levelu a čekal, zda cena začne rotovat nad levelem.

V tom případě bych obchod ukončil za nulu, nebo s malou ztrátou. Rotace nad levelem se nekonala a tak jsem obchod cíloval na zavření formace 123 gap a druhý den inkasoval profit 45 pipů.

 

Short USDCAD z 5.4.

Tento short obchod na USDCAD byl komplikovaný v tom, že cena testovala MPA klíčový level v noci. Před testem MPA levelu se vytvořil singl, který poskytl vhodné místo pro ukončení pozice. Pokud jste neměli při vstupu do pozice žádný alert, tak jste nejspíš přišli k PC v době, kdy cena už byla zpět okolo vstupu (poté co zavřela singl) a bylo rozumné pozici ukončit s malým ziskem, nebo posunout stop loss na nulu.

Kdo měl nastavený alert na vstup do pozice a cíloval na zavření singlu, tak měl ráno připsaný zisk 20 pipů.