Střípky začnu pro mě zajímavými sporty. Satoranský se rozjel v Chicagu, moc mu přeju, aby konečně dostával hodně času hřišti a ukázal frajerům v US, že ne neprávem byl hvězda Barcelony a jeden z nejlepších EU hráčů. Hokej Pasta to je také kouzelník zápas za zápasem body. Ty jeho góly a přihrávky je moc pěkné koukat. A finále Vémola-Végh MMA myslím dost překvapení pro mnoho fanoušků. Velké sebevědomí a sliby Karlose o rychlém konci moc nedopadly a za 2 minuty šel smutně k zemi, aniž by něco ukázal. Attila byl o dost rychlejší a aktivnější, na první pohled rozdíl třídy. Přesto si stále si myslím, že Karlos pro tento sport udělal u nás nejvíce a v sobotu mu to prostě dost nesedlo. Když teď rok bude pracovat na postoji a ne to všechno tlačit na zem, tak se třeba někdy ještě UFC dočká…

Pojďme do války J. Resp. zdánlivé urovnání stresovky mezi Čínou a US ve clech a tarifech z obou stran. Víme, že jak jedni, tak druzí dali cla na své výrobky v řádech miliard USD. 11.října se jakoby dohodli a Trump zastavil zvýšení cel za 250mld USD na čínský dovoz. Čína na oplátku souhlasí s kupováním zemědělských produktů z USA. Trhy na to reagovaly růstem akcií do nejvyšších cen historie a vypláchlo zlato, které se drželo nahoře od srpna právě kvůli US-Čína a také Brexitu. Ok, ok, ale oni soudruzi nic nepodepsali, nic není oficiálního. Jen Twitter Trumpa a soudruh tak jako že něco se prý děje. Když to Trump oficiálně odpíská, tak v podstatě říká, Čína se stane leaderem v umělé inteligenci, 5G, autonomní dopravě. Zároveň by také svět přistoupil na to, že Čína ponechá své zákony ohledně kopírování všeho a od všech bez placení vlastnických práv. To se oficiálně neděje a moc nevěřím tomu, že by to rudoch chtěl fakt udělat. Navíc a hlavně Macho Trump po 15 měsících psycha by ukázal slabost a tomu snad nevěří vůbec nikdo. Na druhou stranu Čína ve výrobě prostě citelně, citelně oslabuje, jejich ekonomika prostě nevypadá dobře, takže ani tam to není tak neustoupím ani o krok. No ne, já jen že to je v podstatě stejná bambulárna, jako Brexit a není zajímavé, že přesně v době, kdy se odsune oficiálně Uk šaškárna, tak se po roce a půl odsune US-Čína spory?? Osobně myslím, že brzy vyleze ať už Trump nebo Xi a opět napálí cla, tarify a nebo se přestane brát US maso, soja, atd.

Když jsme u masa, tak někde jsem četl, že Američané mají nejvíce zásob vepřového a výrobků z něj za 50 let. A soudruh používá živá prasata na testování bezpečnosti vozidel místo figurín. Zdroj neuvedl, jestli to jsou rochňata s prasečí chřipkou nebo bez, jen mě to rozesmálo ve vztahu k našim zeleným, kde za tohle by se upalovali na protest na Václaváku. Soudě tedy dle toho, že mohou tyto spolky bojkotovat kvůli žábě a broukovi 40 let dálnice po celé ČR J.

Brexit tedy odsunutý do ledna a co že se stane v lednu nebo spíš do ledna?? Odpověď znáte, je to jedno slovo a vůbec není slušné, když začíná na „h“.

Zajímavé, co se děje poslední dobou v Centrálních bankách. Každá úplně stejna rétorika, tedy že svět oslabuje, svět čelí těžkým časům díky možné recesi, tak každá CB snižuje sazby. Nikdo, fakt nikdo neřekne tak jsme to tady u nás pohnojili tiskem, zápornými sazbami a rozežraností loupežníků, všichni říkají my, naše ekonomika je celkem OK, ale ten svět, protože Oni to takto podělali, tak nám nezbývá nic jiného, než snížit preventivně sazby. Nepřipadá Vám to jak ve školce, když se učitelka ptá dětí, kdo rozbil tuhle hračku? Nikdo se nikdy nepřizná a svede se to vedle na Honzíka. Který ovšem inkriminovaný den nebyl přítomen J. Zrovna včera jsem někde četl článek, jak naše ekonomika asi oslabí, ale naštěstí to nebude tak hrozné, jako v Německu, které je oficiálně v recesi. No ne, já jen že přes 20% našeho HDP je automobilismus a celý svět jede právě na autech. Když všude okolo světa jdou prodeje aut kvartál za kvartálem dolu a dolu, tak u nás půjdou nahoru? Že by Japonci, Korejci, Němci a Francouzi řekli něco ve smyslu, fabriky v Čechách pojedou naplno a tady u nás lidi vyházíme?? No myslím, že to se asi nestane. Takže zkráceně, montovny z východu půjdou první, sorry ČNB názore…

Když jsme u této situation, tak apeluji na zdravý rozum čtenáře a začnu se poohlížet po zlatě. Jakmile vyleze Trump, Xi, něco okolo Brexitu peníze se okamžitě přelejí z akcií zpět do zlata, stříbra. Malý retailek netuší, kdy se něco takového stane, ale pokud chci koupit vnoučátkům nějakou tu cihličku zlata, tak není úplně turbo čekat, až cena zase vyletí zpět na 1560US, když teď je 1450US. Dle grafu a investic velkých peněz (Commitment of traders report) vypadá zlato na pokračování pádu, ale kolem 1350US a 1300US já osobně kupuji a ukládám pod strom do trezůrku. Pro aktivisty ropa je na nákup už nyní (resp.odpovídá to aktivitě velkých kluků).

No a co se děje u sousedů v NDR a SRN? Přejdeme migrantíky, kde mimochodem nevím jak Němečkové, ale Pizzaři mají v rozpočtu více peněz na mořeplavce z Afriky, než na vlastní invalidy – na ty bohužel nezbylo. Je to takové pragmatické, co s naším důchodcem, ten už makat nebude, ale Afričani se nás hrnou zachránit. No ještě jim dát volební práva, aby přehlasovali vlastní lidi. To se ale brzy dočkají.. No nic, zpět do Andělova. Stále tady máme na stole tu velkou banku. Minulý týden reportovali a nečekaly se zázraky, analytici jim dali 778milonů Euro ztrátu a oni překvapili – 924milionu je o 150milionku Euro zásek více. Za 3 měsíce téměř miliarda Euráčků v díře – zřejmě dobrý oddíl. Na to, že soudruzi z managementu slibovali totální obrat a záchranu Deutsche (za což dostali bonusy předem) a propustili tak 20000lidí, což je 20% všech zaměstnanců banky je zajímavé, že výsledek není úplně povznášení hodný. Dokonce zrušili vánoční party (někdo by třeba řekl, že to jim asi moc nepomůže, ale ono když hlavní hvězda večera je Robbie Williams, tak nějaký ten milionek ušetří a hlavně tohle je zpráva, která upozorní ovečky, že se něco děje. Když řeknete Ahmedovi z Turecka, který peče Kebab na nádraží ve Frankfurtu, že začíná restrukturalizace derivátových operací, tak mluvíte bulharsky a neudělá to tedy tolik radosti) a co je úplně devastující zpráva, že ředitel odpískal oblíbené každodenní kafe a vánoční dort pro bývalé zaměstnance. Hmmm tipnu si, že těch pár tisíc Euro zřejmě nebude záchrana pro moloch, který má triliony EUR v derivátech, které jdou už roky do kopru (a mimochodem negativní sazby jsou právě pro DB smrtelná rána) a hlavně každý kvartál, dva zaplatí pokuty v řádech stovek milionu EUR za nekalé praktiky ať už v USA, UK nebo v Asii. Jak víte, o katastrofě v DB tady už hovořím roky, Německo ve spolupráci s ECB do nich lejou furt nějaké money, ale k čemu to je, když to stejně řídí „odborník za odborníkem (tedy odborník na bonusy pro sebe a všechny, kdo je mají dostat). Prostě party se pojede až do konce (a ten je dle mě docela blízko) a jak DB najednou z čista jasna spadne do bankrotu, tak se budou dít věci. Tak nebo tak DB je jiná liga, než krach Lehmana ve 2008 a je prostě naprosto, ale naprosto kreténské a debilní, že instituce takového obřího rozměru se na bomby vytuneluje, vyhulí, prošustruje a pár frajerů z toho má mega jachty a letadla, vysmátý jak lečo a miliony lidí okolo světa na to dojede. DB je propojena s celým světovým bankovním systémem, a když DB down, tak všechny banky okolo světa no problém. Jasně u nás to naštěstí Hrabiš zachrání a když ne, tak za všechno může Kalousek JJ .

Ok, tak vážně. Dejte si do guglu Baoshang Bank, China Heng Fen Bank, banky v Libanonu, Indii a co se tam děje. No celkem nic, je to daleko, tak to nemusíme tady řešit. Jen že prostě jednoho krásného dne zavřeli krám a musela přijít „vyšší moc“ na záchranu, jinak by normálně zmizely ze světa a s nimi úspory lidiček. Jestli pamatujete divoká léta po naší „sametové revoluci“ a třeba Agrobanka nebo třeba IPB a veleslavného a bohatého pana Charouze, který si půjčil onehdy od nich téměř 8 miliard, banka do kopru, s tím miliony lidí bez peněz a jak to dopadlo?? Hmmmm, i banku můžete mít rádi a když jí navíc vlastní Petr (který teď koupil Novu a prý ne, vůbec ji neplánuje používat na ovládání medií pro ovce), tak je to fine. Česky banka rozhodně není kámoš, ale trapně nutné zlo a raději si koupím poslední pole v Černé při Čope, než abych měl na účtu nějaké volné love a dával to tak dispozici bance za nulový úrok.

Když jsme u těch bank a mega majetku bohatých, tak dnes pominu FED s repo obchody, které si vysvětlíme příště, tak proč že jsou teď ty protesty all over the world? Mrkněte níže, kde se v roce 2019 podívali do ulic na protesty, o kterých se tady raději moc nepíše. Ano, nalezneme, ale důležitější zprávy a sledovanost je Výměna manželek a Prostřeno. Who cares about some people „někde“, hlavně že tady Pepa zabije Mařenu večer a bába naplivala do koblih ve vaření. No ne, beze srandy co stojí za těmi „nepokoji“? Jaký je rozdíl mezi protesty na Haiti, v Libanonu, Francii a třeba v Hong Kongu? Všude jde plus minus o stejnou věc a všude protestují podobní lidé. Jde o to, že neskutečným tempem roste rozdíl mezi bohatými a chudými. V US 1% nejbohatších má větší majetek, než 99% všech ostatních a přitom ve velkých městech vidíte na ulicích a pod mosty tisíce a tisíce lidí, kteří nemají ani na chleba. To je fakt jen otázka času, kdy to v US propukne také, i když pro svět jsou tam všichni bohatí a mají se skvěle. 70% US populace jede od výplaty k výplatě a nebavíme se jen o nevzdělaných lidech. Co Francie a vesty? O co tam jde? Daně od Macrona, nejdříve řeknou davu, kupte diesely a za pár měsíců bum daně na naftu. Honk Kong a Čína. O co jde tady? Čína poruší dohodu a chce rozhodovat o svobodě a penězích HK. Jiné země nahoře loupežníci, populisti a politici, kteří si dělají zákony a nařízení pro sebe a na lidi se prostě se (nechci být vulgár) no a ty to postupně cítí více a více, až to prdne. Btw docela zajímavé projít se takhle po Drážďanech v noci. Skinheads a černoušci…Ono jak čteme o tom, že Malmo, Goteborg, Oslo je plné přistěhovalců a Ti mají dnes daleko lepší podmínky pro život, než místní, kteří na ně dřou, tak sice na venek vypadá, že to nikdo moc neřeší a státy neví co s tím, tak na druhé straně jsou místní extrémisté, kde to dříve, či později přeroste přes hlavu. Ono je to jednoduše debilní nechat si roz..at vlastní prosperitu, kulturu, zdravotnictví, školství a lidi bandity, menšinami nebo cizinci, kde nikdo nikdy nepracoval, nechce ani nebude pracovat a tím přispívat k blahu všem. No a takto mohu jít zemi po zemi a plus minus stejné.

No nic přátelé, teď jsem byl u kámoše a náš nový prezident prý bude Soukup. Co na to říct a nepoužít invektiva? Snad že budu kandidovat taky JJ…