Jesse Livermore přišel za svou obchodní kariéru čtyřikrát o celé své jmění. Nebál se podnikat i velmi riskantní kroky. I když někdy ztrácel, ve výsledku vydělal neuvěřitelné peníze.

Jeho denní zisk 3 miliony dolarů nepřekonal žádný jiný obchodník dodnes. J. P. Morgan ho osobně úpěnlivě prosil, aby přestal prodávat a vysloveně ničit trh.

Záhadný a tajnůstkářský Livermore vybudoval na Páté avenue honosný penthouse, vysoce bezpečnou kancelářskou pevnost. Tam obchodoval v absolutním utajení. Jakmile se trh otevřel, nikdo uvnitř nesměl promluvit, dokud trh nebyl opět uzavřen.

jesse livermore

V oblasti obchodování vstoupil na zcela novu půdu. Jeho způsob načasování prodeje či koupě, systémy řízení peněz a umění zasáhnout v pravý čas v obchodování s akciovým kapitálem a komoditami byly revoluční a jsou uznávány dodnes.

Livermore utekl z domova ve 14 letech v roce 1891 s pěti dolary v kapse a okamžitě se nechal najmout v kancelářích finanční společnosti Paine Webber. Vydělal tam tolik peněz, že byl ze společnosti „Bucket Shops“ v Bostonu a New Yorku vyhnán.

Svůj trh prodal krátce před krachem v roce 1929 a vstoupil do období deprese se 100 miliony USD v hotovosti.

Život ukončil kulkou, kterou si sám vpálil do hlavy. Jeho smrtí skončila jedna z nejdynamičtějších kariér v historii Wall Streetu.

Jesse Livermore byl všestranný génius, jehož životním snem bylo vyhrát na Wall Street. To se mu také podařilo.