Ludvík Turek obchoduje s TraderCopem už delší dobu. Poprvé ho představil na podzim na Money Expo. V posledních měsících a týdnech finišovaly přípravy k otevření nástroje veřejnosti. Jak TraderCop vznikal a co nabízí obchodníkům, přibližuje Ludvík Turek v následujícím rozhovoru.

Pro koho je TraderCop vhodný?

Pro všechny obchodníky, kteří obchodují podle Price Action formací a nechtějí propásnout příležitosti na více trzích nebo chtějí sledovat více formací.

Co vás vedlo k vytvoření TraderCopa?

Běžný trader prostě není schopen sledovat 20, 30, 100 trhů naráz s mnoha formacemi. Kvůli tomu mu utíkají dobré trady. Tak jsme vytvořili nástroj, který za nás všechno sleduje a dává nám alerty na základě předem vybraných formací a trhů.

Existuje podobný pomocník nebo systém někde jinde na trhu?

Nevím o něm. A to jsem viděl software nejlepších traderů od USA po Austrálii. Vždy, když jsem chtěl nějakou tradingovou „vychytávku“, tak jsem si ji nakonec musel udělat sám.

Jak dlouho trval vývoj TraderCopa a kolik úsilí jste tomu věnovali?

2 roky a hodně úsilí. Už bych nespočítal, kolik nocí, telefonů a e-mailů jsme tomu věnovali. TraderCop je naprosto unikátní. Bylo potřeba vymyslet koncept, použít naše formace, naprogramovat to a ještě pořádně otestovat. Stojí za ním spousta know-how, které teď uvolňujeme všem.

Proč jste nástroji dali jméno TraderCop?

Protože nástroj vyhledává příležitosti. Anglicky „cop“ je policajt, takže máme policajta na vyhledávání a hlídání trading setupů. Tenhle policajt ale místo pokud naděluje obchodní příležitosti. Je to jediný policajt na světě, který vám pomůže vydělat :-).

Nebylo by rozumnější nechat si ho pro sebe jako konkurenční výhodu?

Trhy jsou tak velké, že i kdybychom všichni obchodovali jednu a tu samou formaci na stejném trhu, tak to stejně nic s trhy neudělá. Navíc toto je dost nereálné, protože každý jsme jiný a každý obchoduje jiné trhy, jiné formace, jiné časová pásma, takže je zbytečné se obávat nějaké konkurence. Vezměte si, že každá banka, každý tvůrce trhu, který kotuje neustále bidy a asky, tak zobchoduje třeba na forexu tisíce kontraktů za pár sekund. I kdyby tisíc soukromých traderů vstoupilo naráz do obchodu, tak kolik traderů obchoduje 2 a více standardních lotů na pozici?

Jaké funkce jsou na něm nejlepší?

Reálné vyhledávání ziskových price action formací. Každý má svou oblíbenou funkci. Já třeba nejraději používám funkci na zavření nad formací 123 gap. Roman Dvořák má zase nejradši funkci pro sledování výběžků. Jak už jsem řekl – každý obchodník má něco svého oblíbeného. TraderCop mu dává tu výhodu, že na své oblíbené nemusí čekat na jednom trhu (a celý den se třeba ani nedočkat), ale může být upozorněn, že jeho oblíbené je zrovna k dispozici na jiném trhu; krásný sen obchodníka, který se právě stal skutečností.

Jakou má TraderCop úspěšnost?

TraderCop je tak úspěšný, jak si ho každý trader nastaví a přizpůsobí svému řízení peněz. V TraderCopovi jsou naprogramovány naše nejúspěšnější formace a ty mají pravděpodobnost úspěšných obchodů mezi 65-85 %.

Vzpomenete si na zajímavý obchod nebo situaci, kterou byste bez TraderCopa nedokázal využít?

To je v podstatě každý den, protože TC mi sleduje i trhy, které normálně vůbec nesleduji. Když vám bliká na TC formace třeba na mexickém pesu a je to má oblíbená formace, která většinou udělá s trhem, co očekávám, a na běžných trzích nic není, tak je super vzít si peníze z obchodu, který bych dříve neviděl. Nebo z trhu, na kterém většina retail traderů vůbec neobchoduje a čeká zbytečně na populárnějším trhu, kde ta formace prostě není.

Co s ním plánujete do budoucna?

Pracujeme na dalších a dalších formacích, čekáme na první feedback klientů a budeme TC upravovat tak, aby to byla v podstatě nutnost ho mít, aby člověk vydělal co nejvíce peněz. Někteří tradeři z našeho testovacího týmu jsou z TraderCopa odvaření a pějí na něj chválu pokaždé, když se potkáme. Zavalují nás také novými nápady na vylepšení. Je to jednoduché, TraderCop půjde kupředu a čeká ho ještě zajímavá budoucnost.

Více informací o TraderCopovi najdete na jeho stránce, kde si ho můžete také objednat pro svůj počítač.

Pokud se chcete na něco zeptat, napište nám do Poradny nebo na Facebooku, kde pravidelně Ludvík Turek ukazuje své obchody.