Uplynulý týden (2. – 6. 11. 2015) byl plný důležitých makro zpráv. Pro páry EURUSD a USDCAD byla ale první důležitá makro data až ve středu 4.11. Do té doby se tedy dalo tedy v pohodě obchodovat podle našich náhledů a úrovní z Market Profile Asistent.

2.11.2015 jsme v MPA napsali:

„… EUR/USD – Dlouhodobý náhled na trhu je rotační. Dlouhodobá férová hodnota se nachází na 1,1220. Střednědobý náhled ukazuje silnou prodejní aktivitu po ECB, ale minulý týden naznačuje vstup nakupujících, a tak je střednědobý náhled rotační. Krátkodobý náhled ukazuje vstup nakupujících do trhu. V pátek odpoledne je ale patrná aktivita krátkodobých prodejců. Klíčové levely jsou 1.0940, 1.1115 a 1.1160…“.

„… Na FX CAD máme širokou rotaci se snahou kupců dostat trh výše, které byla v pátek úplně odmítnuta, proto jsme stále v rotaci s vyvážeností kupců a prodávajících. Klíčové levely jsou 1.3020, 1.3140 a 1.3210…“.

Long EURUSD
Tento obchod byl určitě pro silnější nátury. V době zveřejnění Market Profile Asistent (2.11.) trh naznačoval možný počátek rotace a proto jsme zařadili i jednu úroveň supportu pro možný long obchod (1,0940). Co tento obchod z našeho pohledu činilo těžký, byl směrový pohyb proti našemu levelu, který trval od rána (3.11.) a neukázal vůbec žádnou aktivitu nakupujících. Toto v kontextu rétoriky ECB podporující oslabení EUR tento obchod dělalo hodně rizikový.
Nicméně na obrázku níže je vidět robustnost našich MPA levelů. Trh i přes dramatický celodenní pokles reagoval velmi dobře a nabídl malý zisk. V takto rizikovém obchodě cílujeme na 20-30 pipů. V tomto případě jsme se spokojili už s 20 pipy.


 
Short USDCAD
Situace na USDCAD byla méně vyhrocená než na EURUSD. Tento trh „nestrhávají“ fundamenty na jednu stranu a jeho vývoj v poslední době nejvíce ovlivňuje vývoj cen ropy. Náš náhled byl rotační a tak, když cena 3.11. došla do prvního shortového levelu z Market Profile Asistent, tak jsme otevřeli short pozici. Pohyb proti našemu levelu byl poměrně prudký, ale hned další 30m. svíčka naznačila odmítnutí vyšších cen a uklidnila nás. O hodinu později přišel ještě jeden test nad High dne, ale to bylo dosti daleko od našeho stop lossu (1,3198) a ukázalo se jako pouhé „vybrání“ stop lossů. Po něm přišel silný pokles ceny a ještě ten samý den jsme inkasovali profit 30 pipů.

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent