Seminář byl vzhledem k rozsahu témat extrémně náročný a za účasti obchodníků z celé ČR a Slovenska probíhal od ranních hodin do noci v příjemném prostředí konferenčního sálu domu ČMVD na Václavském náměstí v Praze.

Největší hvězdou semináře byl samozřejmě elitní obchodník Andy Jordan - hlavní trader týmu Joe Rosse. Žije v Karibiku a živí se jako full-time daytrader a spreadtrader. Dalším Live traderem na semináři byl profesionální obchodník Ludvík Turek.

Široká komunita traderů tak měla v krátké době podruhé, díky ČNATA, možnost setkat se s uznávaným  světovým obchodníkem. Tou první byl workshop a setkání s Joe Rossem v dubnu tohoto roku.

V rámci živého obchodování byly účastníkům představeny a prezentovány 3 zcela odlišné obchodní systémy a přístupy k tradingu. Každý ze zúčastněných si mohl udělat představu, jak se tyto obchodní systémy chovají v reálném tradingu a jak působí na obchodníka a jeho psychologii.

Hlavním posláním semináře bylo na reálném obchodování ukázat, jak vypadá profesionální přístup k obchodování, jaké správné návyky a disciplínu musí mít úspěšný obchodník, že jednoduché obchodní systémy při správném použití prostě na trzích fungují - což se povedlo na 200%. Signály prezentovaných obchodních systémů byly zobchodovány a byly ziskové. Dosažené zisky ve výši několika set USD nejsou tolik důležité, jako způsob, jímž toho bylo dosaženo.

Překvapující a zároveň velmi poučné pro většinu zúčastněných bylo, že příprava profesionálního tradera na obchodní den je daleko náročnější, než vlastní trading během obchodních hodin. Jak je vidět, i v tomto byznysu platí rčení " Těžko na cvičišti, lehko na bojišti". Po otevření trhů všichni tři Live obchodníci klidně sledovali trh a přesně dodržovali obchodní systémy a jejich signály.

Andy Jordan zobchodoval jeden z Ross signálů na Euro futures, Ludvík Turek obchodoval mechanický systém na NQ, založený na Pivot Pointech. Vector představil a obchodoval svůj sofistikovaný obchodní systém speciálně postavený na trading E-mini futures na SP 500 index - ES.

 

andy jordan live 1

Nelze než ocenit, že Andy Jordan kromě vlastního tradingu v průběhu teoretické části semináře prezentoval své vlastní praktické zkušenosti s trading psychologií, s money managementem, risk managementem, výběrem obchodních příležitostí, atd. Zajímavé bylo Andyho poukázání a zdůvodnění výhod používání tickových grafů, které při svém obchodování používá.

Závěrem lze jednoznačně říci, že účastníci se seznámili s velkým počtem užitečných informací k tradingu,  měli možnost naživo vidět a sledovat chování obchodních systémů i chování zkušených obchodníků a jejich reakce na vývoj trhů. Každý z účastníků si odnesl prezentované informace v cenném textovém manuálu, aby si kdykoliv mohl naplň semináře připomenout.