Jdeme na to, NATO ztrácí svoje hračky, je to celkem aktuální téma, protože Vláďa je vystavuje. To zvedá morálku na jeho straně a snižuje morálku na Voloďově straně. Jako ta Ukrajina to nemá easy, kluci utíkaj a radši jezděj u nás tágem a už tam skoro nemá kdo bojovat. Státy, které je podporují, tak nejsou úplně happy, protože týpci nechtěj bojovat, ale chtěj sponzorovat. 

USÁčka a Ukáčka

No, je to tady, Pentagon konečně přiznal, že se pravděpodobně vydají do Izraele - hájit své zájmy. Podle mě už tam teda jsou, ale znáte to, přiznáme se, až to bude hardcore, jinak nás nikdo nebude mít rád. Což už stejně většina světa nemá, ale budeme si fandit a dál říkat našim občanům, že vedeme svět a vše je ok.

Dodávat zbraně už bohužel nestačí, podpora není dostatečná, merkávy (tanky) Izraele jsou sice super a raketový štít také, ale když se USA bude aktivně účastnit, tak to bude vyřešené rychleji. Navíc je tu následný bonus, protože za účast dostaneš pak bonus v podobě ekonomických dealů a výhod. Jo a taky jde o to, aby bylo po celém světě vidět, že jsou na správné straně. Popularita a image je to nejdůležitější. PR je to, oč tu běží - v zájmu říše. A samozřejmě politických důvodů, ale paradox je to, že vzhledem k tomu, že pravděpodobně další volby vyhraje Donald, tak se válka vyhraje až za jeho vlády, což nahraje samozřejmě jemu. Nicméně je možné, že v tu dobu už bude Biden pod drnem, přeci jen, je mu už 81. Sice vypadá, že je v kondici, ale vsadím se, že už to není žádná sláva.

Volody & Joey

Zelenskyy: Miluju Tě, Joey...
Biden: Já vím, Volody, máš hezkou košili...
Zelenskyy: Tu jsem dostal od tvé charity, je od Versace...
Biden: Pěkná, za těch pár desítek milionů stála... ale měl sis koupit spíš tank...

Když jsme u toho Bidena, je tu relativně fresh deal se Zeldou. Dohodli se s Volodymyrem, že mu Joe podepíše deal, aby USA sponzorovala (minimálně zbraně) Ukáčka - ještě aspoň 10 let, když bude potřeba. Chtějí to podepsat dokud bude Joe ještě v křesle a udělat tak, aby se to ideálně nedalo zrušit. Joe si je asi vědom toho, že další volby nebudou úplně jeho triumf a Donald by se na Voloďu vykašlal. Takže to kluci začali řešit. Je to stejně paradox, komikovi Zelenskyymu se teď směje půlka světa.

Jo ještě abych nezapomněl, Biden už je na tom tak hrozně, že zaměstnal holky z Onlyfans (to je ta appka, která se využívá pro porno), aby mu ve svých příspěvcích dělaly reklamu. Funny ne? Jsem fakt zvědavej, co přijde dál.

Allahu Akbar

Jdeme na toho Proroka - bůh to žádá. Teda Allahu Akbar znamená Bůh je ten nejvyšší, ale to je detail. Němečtí islamisté se shromáždili a začali na veřejnosti tlačit, aby se tam založil Chalifát. Což je prostě totálně crazy. V Německu máte určitý politický systém a je prostě kravina, aby tam vznikl, víceméně, stát ve státě. Chalifát je totiž politicky-náboženský systém, který je vedený chalifem, což je týpek, který je v muslimském světě něco jako papež.

Prorok

Každopádně, muslimů je v Německu celkem dost, takže to není úplně sranda. Dost se jich sešlo a začali tam hlásit, že je chalifát pomlouvanej, nepochopenej a dokonce týpci zašli tak daleko, že je to systém, který poskytuje bezpečí… To je celkem psycho tvrzení, protože - jasný, každý náboženství má na svědomí dost životů - islám ale jednoznačně nejvíc, odhady vědců a historiků tvrdí, že od doby narození Mohammeda zemřelo kvůli islámu asi 1,2 miliardy lidí. Pro porovnání, od narození Krista může křesťanství asi za 700 milionů životů, což je „lehce“ víc jak polovina. Bože… a oni tvrdí, že je islámský náboženský systém krok k bezpečí. Jako říkám, jsou to čísla prezentovaná historiky, nejsem odborník, ale přijde mi to reálný. Nebudu tu nikoho hájit ani se nikoho zastávat, křížové výpravy taky byly dost hardcore, ale právo Šaria je úplně jiná liga.

No, vyjádření občanů bylo jednoznačné - je jim proti srsti vidět v ulicích shromáždění takového typu - což se nedivím. Navíc, dost členů tý grupy bylo z hnutí Hizb ut-Tahrir, to je skupina, která už je v celkem dost státech zakázaná. Existují údajně nějaké důkazy, že se celkem spojuje s Hamásem a její akce nejsou úplně v zájmu všech, kteří nefandí Prorokovi. Naštěstí tam ale včas vlítnula policie, rozehnala to a zakázala další shromažďování. Muslimům se to samozřejmě nelíbilo a vláda uvažuje o podobném kroku jako v Británii - dát jim ban proti dalším podobným shromážděním, navíc, muslimové jsou v Německu fakt celkem problém.

Svoboda na netu

Víceméně asi všichni si všimli, že restrikce na netu rostou a rostou. Když se dneska blbě vyjádříte, dostanete ban, když řeknete něco podezřelého, dostanete ban, občas dostanete ban jen tak - asi - for fun. Proto si dávám bacha ohledně textu, Střípky dřív vycházely přímo tady na FB, ale radši je publikujeme na našem webu, tam nás nikdo nezakáže. Teda snad, doufám.

Freedom of net

Takže, co nám tu EU provedla - nová direktiva potěšila, že vše musí být v souladu s Terms různých webů. Hate speech a dezinformace jsou zakázány - EU komise vydala nařízení, takže vše musí mít ideálně zdroj a být nějak slušně formulováno. Takže se na všechny usmívejte, ať nemáte ban a jste v chillu. Další věc, diskriminace na platformách je zakázána, takže bacha. Pokud někoho nemáte rádi, radši mu to neříkejte. Nevím teda, jestli se to týká už i jídla, ale ještě chvilku budeme snad moc říct školní kuchařce, že její UHO stojí fakt za… (radši to nebudu říkat). BTW, když někoho budete oblbovat, tak vás z toho bude moct nařknout, sice to zatím není definitivně schválené, ale známe naše politiky a ti, kteří sedí v EU parlamentu nejsou o nic lepší.

Klece v Rusku

Máme dneska relativně hezkej den, tak se mrkneme do Ruska, aby to zas nebylo všechno tak idealistický. Rusáci totiž přišli s tím, že aby pořešili problematiku dronů, které tam posílají Ukáčka, tak nainstalují kolem svých věcí klece. Víceméně je to normální klec, ale drony skrze ní neproletí a místo na budově bouchnou hned na mříži. Jednoduché, ale efektivní. A taky to nestojí randál. Dotáhli to až tak daleko, že tenhle „nový systém“ nainstalovali i na vozidla. Vynálezci.

Klece

Když jsme u těch Rusáků, pokud chcete vidět zbrojní arzenál NATO, tak se zastavte v Moskvě, Vláďa se rozhodl, že bude dělat přehlídku nejnovějších zbraní, které se jim podařily „zajmout“. Bude to 9., takže pohoda. K vidění budou například CV90 - made in Sweden nebo AMX10-RC - made in France, ale zbrojní arzenál made in u nás bude k vidění taky a věcičky z USA jsou samozřejmostí, tím se přece Rusák musí pochlubit. Jo a jelikož je teď někdy výročí poražení Třetí říše, tak se budou vystavovat i Leopardi - made in Deutschland, to je mimochodem hustej tank. Představte si, že na vás vyletí z hlavně ráže 120mm 19kg náboj, rychlostí 1650m/s, určený k penetraci obrněných vozidel, celkem scary.

AstraZeneca a super vakcína

Zpravidla se akciím věnujeme v CW investičním týdeníku, ale tohle není úplně info o ceně, spíš o shitu, který způsobili. Astra, jak si možná někteří pamatujete, distribuovala všem super vakcínu na COVID-19. Pecka, hlavně se všichni musí očkovat a je to naprosto v pohodě. Jen se teď přiznali, že ta vakcína lehce způsobuje krevní sraženiny. Krevní sraženina mimochodem není vůbec prdel. Když se vám dostane do srdce, mozku nebo plic, tak jste víceméně v háji.

Vakcíny

Astra sice tvrdí, že je to v mimořádných případech, ale kdo by přiznal, že ne? Přeci nikomu neřeknu, že se to v mém produktu děje jednomu z deseti? To je jako kdyby Apple veřejně prezentoval, že na macbooku nespustíte některé aplikace. Víceméně, ilustrační případ jabko: Hej lidi, kupte si náš noťas, půlka aplikací sice není kompatibilních, ale jinak je to perfekt. Astra: Hej lidi, nechte se očkovat, možná umřete, ale zákon to nařizuje.

Vidíme se v LTAčku, pro dnešek konec, enjoy.