Jak lépe vstupovat do obchodu?

Dobrý den,měl bych na vás prosbu dost často se mi stává že na nějaké pro mě důležité úrovni vstoupím podle mého signálu, trh jde mým směrem a pak se otočí projede posledním high kde mám SL a až pak se rozjede mým směrem viz obrázek, myslím si že nejspíše si velcí jdou pro SL takže to dává smysl, jen bych vás chtěl poprosit o nějakou radu ,jak se těmto situacím vyvarovat? příklad na obrázku není ukázkový kvůli té velké pozitivní svíčce a gapu,ale tyto situace se mi velmi stávají často, děkuji :)
Přiložený obrázek
Ludvík Turek Odpověděl:Ludvík Turek

Dobrý den,

nevíme, podle kterého signálu vstupujete do trhu. Vstup do shortu z vámi přiloženého obrázku bych osobně nerealizoval. Zásadně nevstupuji do pozice proti spikovému (prudkému) pohybu. V této situaci je pohyb ceny směrem výše silný a navíc se na Price action potvrdila nákupní formace 123 gap, takže vstup proti za mě určitě ne (pokud nebyl vstup na signálu z vyššího časového rámce. V tom případě bych ale očekával volnější stop loss). Navíc přiložený Order Flow Chart ukazuje, že objemové nody (8:25 i 8:30) jsou v horní části svíčky. Pokud by byli přítomní prodejci, tak by nody měli být ve spodní části svíčky.

Nicméně k vašemu dotazu mě napadá jediné řešení – vést si poctivě statistiku. Ve statistice si zapisujte, kolik pipů nad High cena testuje (po vstupu na vašem signálu) předtím, než se obrátí a dojde na váš profit target. Až nasbíráte vzorek cca 50ti obchodů, tak si čísla projděte a zjistíte nějakou průměrnou hodnotu. O 2-3 ticky / pipy více než je tato hodnota si nastavte stop loss.

Abyste mohli položit dotaz, je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat.
Nejnovější dotazy
Nejoblíbenější dotazy
  • „Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor, co je podle vás lepší. Mít konzistenci a umět číst v grafu, ale špatné…“
  • „Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi Orderflow a Tape readingem. Mám v tom trošku zmatek, díky moc.“
  • „Dobrý deň, Absolvoval som kurz Restart a bol som max. spokojný. Má to hodnotu a je to super spracované (celý 5 týždňový…“
Menu Zavřít