Nepohořet u prvních obchodních seancí – to měl za hlavní cíl náš seriál, který tímto dílem končí. Nechtěli jsme vás zahltit detailními teoretickými znalostmi, které často vezmou za své s prvním ostrým obchodem. Psali jsme seriál s vědomím, že vám můžeme dát průřezový pohled na burzovní problematiku očima obchodníků, kteří se věnují tradingu každodenně mnoho let – Ludvíka Turka a Romana Dvořáka.

Nespěchejte a nikdy se nevzdávejte – obchodní příležitosti se opakují

Spěch a rezignace jdou ruku v roce v každém oboru a stačí jeden pohled na křivky grafu a mnoho začínajících obchodníků začne zbrkle investovat místo toho, aby se v klidu věnovali testování strategií a tréninku nanečisto. Netrpělivost se tak stává hlavní příčinou rezignace začínajícího tradera – stačí jeden netrpělivý pokažený obchod a účet i sebedůvěra jsou na nule.

Dělejte to od začátku jinak.  Naučte se NEOBCHODOVAT a ovládnout pocit, že teď je ta nejlepší příležitost k obchodu, která se nikdy nebude opakovat. Vězte, že bude, a možná ještě výhodnější, pokud budete při obchodování vycházet z obchodního plánu, a nikoli z emocionální nedočkavosti.

a co dal 1

Buďte tedy trpěliví v čekání na obchod, příležitost i na profit, věřte, že se to vyplatí. Nebojte se ztrát, naučte se je ovládat a berte je jako přirozenou součást obchodování. I nejlepší z nejlepších jsou někdy ve ztrátě, tak proč ne vy.

Praktický check-list začínající obchodníka

Připomeňte si ještě jednou, co vše do sebe musí zapadnout, aby bylo vaše obchodování ziskové.

  • Vždy si jasně určete, co chcete obchodovat…
  • … a jakým stylem.
  • Určete také, co budete potřebovat za prostředky.
  • Stanovte si, podle čeho a jak budete vyhodnocovat obchodní příležitosti.
  • Začněte hned od začátku budovat obchodní plán a testovat systém.
  • Naučte se řídit riziko a peníze.
  • A nepřestávejte se vzdělávat!

Nejste si v některém bodě úplně jisti v kramflecích? Obraťte se na nás, můžete na 100 % počítat s podporou profesionálních soukromých traderů sdružených kolem webu czechwealth.cz. Formou odborných seminářů, osobních konzultací či článků na blogu.

Přejeme maximum úspěšných obchodů!

Miniseriál pro začátečníky: