Poslední dobou se víc a víc setkávám s levicovými názory, mladá generace je téměř uhranutá socialistickou ideologií a kapitalismus je podle nich slepá ulička nebo dokonce i pí*ovina. Teď jako mluvím vážně, protože občas takové názory opravdu někde čtu a dělá se mi z toho fakt blbě. Až budu někdy potřebovat vyzvracet jed, poslechnu si mladého socana. Tohle bude v dnešních střípcích naše první téma.

Další téma, které probereme se týká Bidenovy změny svátků. Jeho neustálá propagace transgender je jedna věc, ale to, že zruší dětem zajíčka je už next level. To už je jako tak senilní, že si myslí, že nahradí tradiční svátky oslavami na počest existencí, který ani netušej, co jsou vlastně zač? Všímáte si navíc toho postupu? Před nějakou dobou to byla podpora trans sportovců nebo sportovkyň, já už fakt nevim… budeme se držet výrazu „bytost“, to snad nikoho neurazí. Teď je to změna tradic, aby se těmto bytostem zalíbil.

No a abychom věnovali trochu pozornosti i východu, tak se mrkneme na stav války, když to zmáknu v rychlosti, tak Ukrajinci dostali od Amíka 31 M1 Abramsů, víceméně se jedná o jedny z nejlepších tanků na světě. Ukrajinec je nechtěl využít a šetřil si je na obranu, což je fascinující, protože se přeci brání už od začátku nebo ne?

Kapitalismus vs kolektivismus

Podle části populace je kapitalismus teda špatná volba. Tak se na to mrkneme, protože definice kapitalismu nebo „volného trhu“ je taková, že za takový systém se může považovat ten, ve kterém jsou ceny zboží a služeb určovány spotřebiteli a otevřeným trhem, ve kterém jsou přirozené zákony nabídky a poptávky volné a neovlivňované žádnými vládními intervencemi nebo monopoly nebo dalšími/jinými autoritami.

Asi je celkem jasné, že výše zmíněnou definici nesplňuje už ani jedna z hlavních mocností a všude se do toho serou buď velké společnosti nebo vláda/režim. Víceméně kamkoli se dnes člověk podívá, tak všude jsou nějaké pokusy o regulace, kvóty nebo dokonce přímé ovlivňování cen zboží. Mimochodem víceméně pořád jsou schvalovány další a další zákony a regulace, které do volného trhu zasahují. Teď, když jsme si tedy ujasnili, že kapitalismus už víceméně neexistuje, podíváme se, co tu tedy máme.

Když máte někde ty naše super demokratické volby, tak správná demokratická strana potřebuje co? Propagandu… teda prachy na propagandu (dnes se tomu říká volební kampaň nebo marketing, záleží na tom, jak moc chcete působit korektně – ale je to propaganda). Ty sežene od koho? Správně, od sponzorů. Co jsou ti sponzoři zač? Přece charitativní organizace, které to s námi myslí dobře a záleží jim na našem životě… kecám. Jsou to velké firmy, jsou to společnosti, které těm politikům narvou do chřtánu tunu peněz, udělají jim kampaně a dotlačí je do vlády.

Jakmile máte ve vládě svoji stranu, tak jste v pohodě, můžete po nich totiž žádat revanž za to, že jste je k těm korytům dostali. Pokud máte strach, že by vás někdo pokutoval nebo obviňoval za úplatky nebo tak, nebojte, místo soudního předvolání vás čeká spíš tučná dotace. Vaše strana vládne, vy jste ji tam dostali, tím pádem máte solidní vliv nad politickou scénou – téhle formě se říká fašismus. Hromada lidí si představuje fašismus jako Mussoliniho a uniformy, ale fašismus je definován tak, že se jedná o spoluvládu byznys sektoru a státu. Enjoy.

Corruption

Když jsme si to tak hezky vysvětlili, tak je asi jasné, že je fašismus hlavním řídícím systémem v Evropě a Severní Americe.

Další věc – koncept jakékoli vlády, která bere plody práce části nebo celé populaci a distribuuje nebo je rozděluje mezi jiné, rozhodně není volným trhem. Toto je socialistický koncept – levičácký koncept, koncept, kde jedna skupina maká a druhá se nechá živit.

Socialismus, fašismus, a především komunismus jsou formami kolektivismu, jejich principy je řadí do stejné kategorie. Filozofie každé z nich je v přímém rozporu s filozofií volného trhu, a tedy i kapitalismu.

Vidíme tady tedy hromadu levičáků, kteří se rozohňují a kritizují fašismus, ale evidentně v té hlavě mají úplně vymeteno nebo mají IQ stejné jako věk, protože asi nechápou, že jak jejich socanská, tak fašistická forma vlády, jsou levičácké kolektivistické režimy.

Bidenovy Translikonoce

Biden už fakt začal prdět duhu nebo se o to asi snaží. Dnešek, Velikonoční neděle, byla změněna na Transgender Day of Visibility. Nedělám si prdel, tohle prohlášení fakt vyšlo. Bidenova administrativa letos zakazovala některé náboženské symboly – aby nedej bože někoho neurazili – hlavně, že fotit se s kozatejma plastickejma transkama minulé léto bylo absolutně okej…

Trans Day

Toho se samozřejmě chytnul Donald, který toho využil a postavil se na stranu tradic, což se zalíbilo mnoha voličům. Paradox je, že se to nelíbí ani mnoha liberálům, protože náboženství hraje v USA mnohem větší roli než tady u nás. Bill Ackman k tomu poznamenal, že už je dost trans svátků a není důvod vytvářet další – a už vůbec žádný důvod dávat je na stejný den, jako jsou křesťanské svátky. V USA už je 145 dní, které oslavují LGBTQ+. Co to má jako být?

"Aren’t there already other days on the calendar acknowledging/celebrating transgenderism?"
- Bill Ackman

Ukrajinec vs. Rusák

Jak jsem řekl na začátku, Ukrajinec dostal z USA 31 M1 Abrams tanků. Jedná se o jedny z top technologií. Tanky Abrams mají turbinové motory, takže jsou schopny vyvinout rychlost až 72 km/h, na těžkej tank celkem solid. Disponují německými děly, velmi silným pancířem a čtyřčlennou posádkou. Samozřejmě je asi jasný, že má tohle monstrum slušnou spotřebu.

Problém nastal ve chvíli, kdy si Rusák řekl, že by mohl vytunit ty svoje Téčka. Takže Téčka dostala do arzenálu protitankové střely, které mají navíc delší dostřel – to dělá Ukáčkům celkem problém, protože kvůli změnám nepřátelského arzenálu ztratili za poslední necelé dva týdny 4 Abramsy. Jeden to schytal od drona, další díky UAV, třetí pomocí zmíněného Téčka a o čtvrtý se postaralo dělostřelectvo.

Zatímco se tyhle věci negativně podepisují na morálce Ukrajiny, která je už tak dost nízko, tak Rusko své vojáky celkem motivuje. Získáš funkčního Leoparda 2 nebo Abramse, dostaneš 3 mega rublů. Zničíš nějakého, dostaneš 1 milion rublů. Teď už jde jen o to, jestli si ty peníze stihneš pak užít.

Závěrem

Jak vidíte, někde to dokáže být slušně psycho, ať už se jedná o zdejší politické přesvědčení mladých, kteří si nezažili ani dojezd minulého režimu nebo senilní staříky vládnoucí na druhé straně oceánu, kteří pro změnu oslavují různé bytosti a staví jejich důležitost před zavedené tradice a svátky. Uvidíme, co na nás svět vyplivne v dalším týdnu.

Každopádně se na vás těšíme na MoneyExpu, které bude plné zajímavých přednášek a prezentací. Ve středu zde máme náš Czechwealth investiční týdeník.