V USA máme před volbami a situace se stále vyostřuje, Biden se snaží dělat vše, aby zabránil vítězství Donalda, ale sám má problémy a ztrácí populartiu. Nemá to moc jednoduché, protože úspěchy, kterými by se mohl chlubit, jsou těžce nedostatkovým "zbožím".

Zvolme Bidena, zbankrotujme zemi

Joe měl trochu krizi a rozjel se, okomentoval světové dění, nasliboval hromadu kravin, a když jsem na to koukal, tak jsem se divil, že nedostal infarkt – je to už přeci jen starej dědula. Prezidentský job je ale evidentně dost super, takže proč si nedat ještě jedno období? Protože je ti 81 ty hovado!!! V té funkci nakonec umřeš a už jsi stejně senilní, takže se sakra nemotej do takových věcí! Ve finále se to akorát negativně podepíše na stavu země.

Naštvaný Biden

Když jsme u stavu USA, tak si hned vybereme perličky, které se Bidenovy a jeho super bandě expertů fakt povedly. Takový státní dluh, to je fakt pecka, když Joe nastoupil, tak činil 28 trilionů USD, to, že USA jede už dlouho na dluh není žádným tajemstvím, ale „demokratický dreamteam“ se toho nebál a během tří let se jim ho podařilo zvýšit na 35 trilionů USD – good job, kluci. Jo a mimochodem roste nejrychleji v historii, takže za každých 100 dní tam trilion přibude. Ale amíci evidentně v pohodě, zvolte si ho znova, když mu dáte ještě jedno období, tak se mu ho podaří zvýšit – od vstupu do úřadu – o krásných 22 trilionů USD… To je skoro zdvojnásobení.

Chlapci si nevedli dobře ani v dalších věcech, inflace za první období? 17 % UP, ceny základního zboží, jako jsou například potraviny nebo pohonné hmoty, vystřelily o 30 %. Ale co, když už to stihli takhle “vytunit”, tak mají alespoň super slib do voleb – vše bude lepší a pokud nám nevěříte, tak za to kdyžtak může Donald, protože my to s vámi myslíme dobře a všichni ostatní jsou zlí.

(Ne)loajální armáda

S USA je to špatné na více frontách. Vojáček jménem Korbein Schultz si chtěl trochu přivydělat, tak si řekl, že by zahraniční mocnosti mohly mít zájem o nějaké interní informace, třeba taková Čína, tu by mohlo zajímat, jaké používá USA vojenské technologie. Kluci šikmooký řekli oukej, takže Schultz dostal 42 000 USD, azyl v Hong Kongu a Čína má teď tajné info a kompletní přehled.

Schulz

Schultz ale není jediný, když jste totiž vysloužilý voják a chcete balit borky z Ukrajiny, mám pro vás super tip – respektive takhle to udělal jeden bývalý důstojník, takže technika je už ověřená – vezměte tajné informace z NATO, klidně o vojenských cílech nebo bojových plánech a diktujte je příležitostně třeba skrz Tinder.

Lásko, jsi můj tajný informátor! Jaký byl mítink? Plánujete nám pomoct? Holka byla evidentně vděčná a ukázala týpkovi v posteli rodeo, protože Dave dostane asi 10 let a 250 000 USD pokutu, takže ten sex stál snad za to a chlapec má doživotní vzpomínku, jelikož to vypadá, že si bude muset vystačit nějakou dobu s klukama.

Hnojíme ministerstva

Zemědělci v ČR se rozhodli, že se zase trochu zviditelní, takže traktorista vyrazil s vozem hnoje k ministerstvu zemědělství a pěkně jim to tam vyklopil. Byl to odvážný počin, týpek dostal 40k CZK pokutu, a ještě na něj vlítli naši odvážní muži zákona se zbraněmi v ruce – jeden pěkně s teleskopem a druhý si provětrával pistolku. Proberte se vy idioti, není to lupič banky, ale naštvaný zemědělec, který už neví, jak to řešit, protože ho velký kluci v politice ignorují, tak snad není potřeba s ním jednat jak s teroristou! Ale co, naše policie byla vždy známá pro své intelektuální kapacity, takže to není zase takové překvápko.

Hnojení ministerstva

Když už jsme u toho zemědělství, víte, že se celkem dost potravin do EU dováží z Ruska? Ale pssst! Nikomu ani muk! Hlavně od nich nebudeme brát plyn, to by mohlo někomu vadit, ale o tom jídle se moc nemluví… Trošku pokrytecké nebo ne? Zvlášť v dnešní době, když máme plné sýpky a můžeme si ten rohlík upéct sami.

Stav konfliktů

Putin si dál jede, válka už má zhruba 700 000 obětí, ale Vládík to neřeší a plánuje další jarní ofenzivu na cca 6 měsíců. Linie na frontě jsou sice chráněné, ale vzhledem k tomu, že je Rusko v pozici, kdy už nemůže couvnout, tak není jiná alternativa. Kdyby někdo náhodou nesouhlasil, tak s ním může třeba spadnout letadlo, lidi se navíc ztrácí pořád… To bude zas na hřbitovech narváno.

Blízký východ je taky dobrá story. Hamás vraždí, mrzačí, mučí a znásilňuje, protože to bůh žádá. Provokovali takovou dobu, že těm Izraelcům prostě jednou ty nervy musely rupnout a není se čemu divit, že se sebrali a šli to tam vyčistit. Izrael má top armádu, super technologie a každý tam má vojenský výcvik a takovému oponentovi začnete dělat taková zvěrstva? To už chce dostatek demence. V ČR jsme ale také měli před pár týdny demonstraci za Palestinu a promenádovali se po Václaváku s hesly typu „Izrael je zlá“ a „Svobodu Palestině“. Biden se k tomu také stihl vyjádřit, obvinil Izrael z eskalace konfliktu a rozohnil se, div mu nepraskla žilka.

Transgender sport

V USA se to soudí a řeší se zákaz transgender sportovkyň v ženských sportech, protože je to prostě nefér. Chceš být super plavkyně? Rekordmanka? Není problém, nech si ufiknout pindíka a hned jsi v top lize. Každému člověku s průměrným IQ je snad jasné, že tohle není fér, těmto existencím by se měla udělat jejich vlastní kategorie, ne je srovnávat s normálníma holkama, vždyť je to nesmysl, to je jako kdyby kůň soutěžil s traktorem v tom, kdo utáhne víc.

Trans plavkyně

Bohužel to v super-korektních kruzích dnes lidé stále nechápou, takže se pak objevují případy jako Letitia James, která to evidentně nemá v hlavě tak úplně v pořádku a tlačí na to, aby mohly tyto bytosti soutěžit s ženami. Proti ní je zase Bruce Blakeman, který řekl, že tohle v žádném případě nebude tolerovat, protože jde i o bezpečí sportovkyň.

„Považujeme to za neakceptovatelné. Je to forma šikany.“ – Bruce Blakeman

Papež, Rusko, Ukrajina

Papež se zase projevil – prý se má Ukrajina odhodlat a vyjednávat s Ruskem, nečekaně tento názor nesklidil moc velký úspěch a jeho svatost je napříč evropou obviňována, že je přívržencem Ruska. Samozřejmě to naštvalo Zelenskeho a mnoho dalších. Vznikaly i komentáře, že je to jako vyjednávat s Hitlerem. Je vidět, že Vatikánu ten marketing prostě moc nejde...

Papež a Putin

Závěr

Tak to byly střípky z tohoto týdne, příští týden pokračujeme a už teď jsem zvědav, kdo a co nás zase překvapí. Přeji hodně štěstí a úspěchů na trzích a nezblázněte se z toho. Uvidíme se na letošním Money Expu.