Střípky bude rychlovka. Zábava - Karel 80ka a největší senzace, že na párty se objevil Jarda bez přítelkyně a koment z Novy, že je to horké zboží nyní. Tak kdo ho uloví holky, pojďme. Ségry Plíškovy si prý v Birminghamu prohodily vítězství a hodně se to řešilo. Bára Strýcová to pak s Kristýnou vyřešila za všechny. Ještě mě zaujalo, že když Čínani pošlou zlatáčky, tak budou hrát kluci, kteří si říkají Zlatý draci z Číny, druhou hokejovou ligu. Jinak cashflowsummit akce Tomáše Zdražila last week musím vyzdvihnout. Zajímaví řečníci na různá témata, ženy v plavkách, víno, zpěv a HLAVNĚ vodní aktivity Náklo hustá bambulárna. Dali jsme si s Romanem vodní prkno a soudruzi řeknu Vám na rovinu, vůbec to není prdel J. JetSurf tak dlouho jsem se rozhoupával, až kluci odjeli, takže investice jasná. Blbé je, že v Norsku na moři už to chce umět, protože ta voda tam je tak lehce studená..

Fine, po srandě jdeme do Německa, abychom nezapomněli n Deutsche Bank, která i přes bull market ve světových akciích stále padá ke dnu. Už se blížíme ke zřetelnému supportu a to je nula. Tam se akcie 100% zastaví J. Nemusíme se o tom moc rozkecávat, stále stejná písnička, která buď skončí znárodněním nebo průser, který stáhne další banky. Mezinárodní měnový fond už před 3 roky uveřejnili dokument, kde lze vidět propojení Deutsche bank s dalšími světovými bankami. Viz níže obrázek. Z toho si každý odvodí, co se asi může stát, když Deutsche Bank by měla padnout. Merkelová to řešila, řešila, řešila, až to ve finále bude řešit někdo jiný J.

Libra kryptoměna od Faceboku. Můžeme se o tom bavit dlouho, jestli to bude nějaký průlom, jestli to přebije Bitcoin, Ethereum, Ripple nebo se to moc nechytne, ALE, ALE, ALE hlavní tady je, že to je jakási forma revolty proti stávajícímu FIAT systému. Proti debilitě Centrálních bank, proti zadlužování všech a všeho, proti bezcenným papírkům, které v podstatě fungují jen jako chiméra a okecávání „někoho“ nahoře. Dnes všechny země řídí své ekonomiky pomocí úrokových sazeb a politiků, devalvování svých měn dle toho, jak se jim to líbí, ne dle toho, co je podložené reálnými výsledky. Krásný příklad fungování trhu v minulém týdnu ukázal Draghi s Trumpem a Powellem. Nejdříve Draghi koment v úterý okolo oběda a Euro okamžitě 50 pips dolů a DAX 200ticks nahoru. Chvíli poté Trump na Twitteru osočí ECB a Draghiho, že manipuluje měnu a akcie, protože řekl, že EU potřebuje další stimulus, snížení sazeb a tisk papírků. Hned na to, že zavede cla a ECB, že srazí měnu ještě níže. Den poté vyleze Powell a řekne, snížíme také sazby, ale k nelibosti Trumpa ne okamžitě. Trump oznámí, že uvažuje o vyhození Powella. Chápete, že se budou snižovat, říkám snižovat!!!! sazby, když máte nejnižší nezaměstnanost za 60 let a akcie na historicky nejvyšších cenách? Česky dle tohoto přeci ekonomika jede, jako kráva, crazy tempo, potřebujeme zabrzdit, protože nejsou lidi na práci a vše je předražené… Hmm, tak asi na to mají soudruzi s Harvardy jiný názor a co na to trhy - pro investory crazy…Každopádně pro trhy jasná zpráva – Draghi odejde od válu s tím, že inflace nebyl schopný dostat na target a tak ještě sníží sazby, ať to má Fisher „lehčí“. Pro trading super, pro investory risky business, protože vše je postavené na tom, kdo má větší… Hups, aby mě FB nezabloknul, tak mu raději namažu Librou J

Můžeme se tady dohadovat, jak to je dobré nebo špatné, ale vezměte si to na sebe a přestavte si to. Můžete si jako obyčejný člověk někde někam dojít pro neomezený balík peněz a ten nemusíte vracet?? Prostě se jen zvětší dluh – vracení se neřeší. Blbost, už jak to píšu, tak to je přeci nesmysl a to ještě zdaleka nemáme vyčerpány další nesmysly. Třeba to, že Německo, nebo Swiss nabízejí lidem státní obligace za negativní úrok. Takže pokud jste uvědomělí občané, tak si koupíte od státu dluhopis a ten Vám postupně ubírá z Vaší investice (tedy kromě toho, že je inflace, ta Vám ubírá ještě % k tomu na tržní síle). No nic, tohle všichni víme, spíše narážím na ten krok Facebooku s krypty, který nastartuje další, další a další korporace a subjekty, které přijdou se svými verzemi „placení, peněz“. Facebook má miliardy uživatelů, má celosvětový dosah a tak to nemusí být až takové sci-fi, že by se libra třeba mohla časem stát kryptoměnou, která bude akceptovatelná všude. Mít tak „nějakou“ fixní hodnotu, která by se nemusela měnit o desítky % za týden, jako prozatímní krypta. Nevíme, zatím jsou to jen dohady, ale jak říkám je to začátek dalšího vývoje kryptoměn. A neříkám, že jsem fanda FB – vůbec, ale zastavit to nelze a uživatelů mnoho.

Když jsme u těch kryptoměn, tak Bitcoin je na 11000USD, 11600 je kritická resistence, kde je plus minus poslední šance této kryptoměny na korekci k 9000US a níže, viz můj ranní příspěvek. Pokud zavře denní cena nad 11600US, tak další target je měsíc J. Pokud jste se rozhoupávali ke koupi, tak sledujte tyto ceny, co tady píšu. Trh je ulítnutý a crazy a světe div se, za růstem není jen retail – dle futures aktivity lze dohledat silné objemy obchodů i větších kluků. Jen si srovnejte, kolik % chybí do alltime high Bitkounovi a vedle Ethereum, Ripple a další z první desítky relativně likvidních krypt. Když pojede BTC, pojedou ostatní, ovšem ty % na Ripplu třeba budou trochu jinde, než u BTC. Když začne BTC konsolidovat, menší krypta up.

Zlato v krátkosti jsme na 6ti leté high – důvod Irán. Trochu více pozornosti proč můžeme jít ještě výše je, co tady říkám už déle, tedy že všechny Centrální Banky kromě ČNB kupují poslední kvartály enormně hodně zlata. Otázkou je proč? Blbý asi nebudou, za draho to asi také nechtějí kupovat. Na jedné straně kupují zlato, na straně druhé pořádně neví, co mají dělat, když před pár měsíci ještě většina růžovky, vše super a zvedáme a prosinec ekvity a výplach nemovitostí jim naznačil, že tak růžové to není. Okamžitě tedy změna rétoriky a snižují. Výsledek nejistota a právě nahrávka na zlato. Korunu tomu dává Bank of International Settlements z Bazileje, což je v podstatě hlavní světová Centrální banka, sdružující 60 centrálních bank. Starají se hlavně o obchody ze zlatem mezi Centrálními bankami a největšími prodejci zlata. 1.dubna 2019 vydali tzv.Basel III, což je zkráceně dokument pojednávající o hospodaření bank s hotovostí a zlatem. Zlato bylo „povýšeno“ do kategorie „téměř“ nerizikové a banky to dle mě tak i nyní berou (i když podíváme-li se na vyjádření ČNB, proč jako jedni z mála prodávají, tak dle nich zlato nepotřebují). No – je to hra, o které se asi jako retail pravdu nedozvíte, ovšem jako retail můžete sledovat týdenní a denní supporty na nákup.    

Ok poslední věc, v týdnu máme vyhlašování Centrálních bank v AU a NZ, plus Powell, ale to vše je nula proti G20 v pátek. Xi-vers.Trump a ostatní mohou velmi, velmi hýbnout trhy. Přes víkend není úplně vhodné mít otevřené nějaké velké pozice. Zkuste si jít zpět po grafech, najděte si G20 meetingy a podívejte se, že to může nastolit dlouhodobé trendy.

Ciao