Procházel jsem YouTube a narazil jsem na zajímavé video. Obsahem odpovídalo takovým těm silvestrovským infantilním sestřihům, kde se ukazují přebrepty, absurdity a jiné neuvěřitelné kousky.
Neuvěřitelných kousků je to video plné, ale bohužel nejde o silvestrovský žertík. To je realita dnešního sportu. Abyste byli v obraze, vyhledejte si video “Men vs Women in Sports #1”. To se zase jednou něco levičákům opravdu povedlo.

Základním argumentem pro kontroverzní začleňování transgender (tzn. mužských) sportovců do ženských sportovních kategorií bylo tvrzení bezesporu pomatených představitelek třetí vlny feminismu, že muži a ženy jsou v biologických schopnostech srovnatelní. No jasně, proto bylo například mezi horníky tolik žen, to dá rozum. Tento postoj se již dlouho objevuje ve všech oblastech zábavního průmyslu natolik intenzivně, že mnohé ženy začaly věřit jeho pravdivosti. Přesvědčení, že muži a ženy jsou fyzicky rovnocenní, se stalo široce rozšířeným.

Avšak přehled profesionálních sportovních výsledků v široké škále sportů by ukázal něco odlišného. Přesto aktivistky z řad woke hnutí trvaly na prosazování této agendy, což vedlo k situaci, kde v USA nyní mužští sportovci, identifikující se jako ženy, v mnoha disciplínách překonávají ženy a snižují jejich šance na úspěch prakticky na nulu.

Tento jev má vážné dopady, zejména na středních a vysokých školách, kde se sportovkyně spoléhají na sportovní stipendia pro další vzdělání. Několik žen již přišlo o možnost získat tato stipendia kvůli mužům, kteří se identifikují jako transsexuálové. Navíc bylo několik ženských sportovních rekordů překonáno biologickými muži v důsledku tohoto začlenění. Prostě - udělat v tom co největší zmatek, o to levičákům jde. Samozřejmě nikdo normální nepochybuje o tom, že ženy nejsou v některých aspektech, mám na mysli zejména fyzickou vybavenost a sílu, na stejné úrovni jako muži.

Tohle měla doslova na vlastní kůži možnost poznat Claressa Shields, vynikající šampionka a výrazná postava ve světě boxu. Bohužel, ani přes své úspěchy zjevně nepochopila určité aspekty tohoto sportu. Přestože Shields ve své kariéře v ženském boxu nasbírala řadu významných vítězství, neodrážejí její schopnost zvítězit nad mužskými protivníky, kteří jsou navíc v boxerském světě považováni nanejvýš za průměrné.

Situace se zkomplikovala, když po výzvě některým z nejlepších mužských boxerů a jejím veřejném prohlášení bylo zveřejněno video z roku 2018. Na tomto videu je zachycen relativně neznámý lotyšský boxer z Floridy, Arturs Ahmetovs, jak v tréninkovém zápase poráží Shields technickým knockoutem. Koukněte: “Pro Female Boxer Claressa Shields Gets KNOCKED OUT By Man”. Podle vyjádření Derika Santose, což je trenér Arturse Ahmetova, měl Ahmetov záměr zachovat nahrávku jejich boxerského střetu se Shields v soukromí, v souladu s boxerskou etikou a respektem. Nicméně, stále se zvyšující počet neopodstatněných a zavádějících prohlášení Claressy Shields vyvolal u Ahmetova… “frustraci”. Santos popisuje situaci jako zmatenou, zdůrazňuje, že během sparringového zápasu používala Shields vulgární jazyk, přestože ona a její trenér požádali Ahmetova, aby jí byl nápomocen v přípravě na profesionální zápas.

Ahmetov byl v prvních kolech vyzván, aby byl ke Shields shovívavý a nezpůsobil jí zranění. Po jejím nevhodném chování ji však Ahmetov, který nemá žádný významný rekord, ve sparingu přemohl. Shields následně obvinila Santose z manipulace s rukavicemi Ahmetova, což Santos rezolutně odmítá s tím, že šlo jen o běžný tréninkový zápas. Tento druh chování se stává v ženských sportech čím dál tím běžnějším, jak ukazují příklady z WNBA a ženského fotbalu. Nedávné poznatky o postupném vytlačování žen z těchto sportů transsexuálními sportovci toto chování mírní.

Přesvědčení, že muži a ženy jsou na biologické úrovni zásadně odlišní, nikdy nebylo v historii lidstva předmětem debaty, až do současnosti. Feministky třetí vlny položily základ pro situace, kdy jsou ženy vystaveny doslova nebezpečí v různých sportech – na hřištích, kurtech i v ringu. Vše v zájmu udržení tupé představy o rovnosti pohlaví.

Péče o nelegály zatěžuje rozpočet (nejen) Kalifornie

Podle svědectví zdravotních pracovníků jsou některé nemocnice na jihu Kalifornie doslova paralyzovány z důvodu nárůstu počtů nelegálních imigrantů související s krizovou situací na hranicích. Tento nárůst má pak za následek delší čekací doby pro americké pacienty při vyhledávání lékařské péče, což je způsobeno částečně také nedostatkem zdravotních sester v regionu. Takže Američané čekají na poskytunutí zdravotní péče, která míří k nelegálům.

Zdravotnice z jedné nemocnice v jižní Kalifornii, která si přála zůstat anonymní z obav o ztrátu zaměstnání, sdělila deníku The Epoch Times, že zdravotnický systém v oblasti čelí v posledních letech enormnímu tlaku kvůli neustálému přílivu nelegálních imigrantů. Podle jejích slov se mnozí z těchto migrantů zraní během překonávání pouště, při přelézání hraničního plotu nebo v důsledku dopravních nehod. Jednoduše když jich je v jednom autě víc než sardinek v plechovce. Zranění nelegální imigranti jsou často evakuováni vrtulníkem a transportováni do specializovaných traumatologických center v jižní Kalifornii.

"Spadnou z hraničního plotu," uvedla zdravotnice. "Vždy jsou přepravováni letecky, nikdy nejsou převáženi v sanitkách." S ohledem na to, že se cena za jednu vrtulníkovou záchranu pohybuje okolo 30 000 dolarů, aniž by se počítaly další výdaje na léčbu a personál v nemocnicích, položila otázku, kdo tyto náklady ponese.

"Náš zdravotnický systém je už tak tak přetížený, a pak k tomu přidejte tuberkulózu, COVID-19 a další nemoci z celého světa," řekla. Ve fiskálním roce 2023, konkrétně od 1. října 2022 do 30. září 2023, bylo v USA zadrženo 3,2 milionu nelegálních a nepřípustných cizinců, což představuje značný nárůst oproti více než 2,7 milionu v předchozím fiskálním roce. Pokud se započítají takzvaní "známí útěkáři", tedy ti, kteří jsou zaznamenáni, ale nejsou zadrženi, přesáhl počet nelegálních imigrantů vstupujících do země za dobu Bidenovy vlády (tedy necelé tři roky) 8 milionů.

Další zdravotnický pracovník informoval, že lékařům a personálu v nemocnicích činí enormní problémy jazyková bariéra při péči o nelegální migranty, kteří jsou často doprovázeni svými sponzory. "Ne všichni umí jazyky těchto pacientů, což znamená další náročnost," řekl zdravotník.
Podle něj je následně nutné najmout překladatele nebo personál hovořící jazyky pacientů z různých zemí. "Naučit se nový jazyk nebo mít přizpůsobivý personál je dobré, ale může to jít na úkor ostatních," uvedl opatrně. Tyto "ostatní" jsou američtí pacienti a daňoví poplatníci, kteří platí účty. Kvůli vyhovění potřebám migrantů se termíny pro americké pacienty odkládají.

"Migranti se dostanou k lékaři rychleji než naši pacienti z Veterans Affairs [VA] a vojenští vysloužilci, dostávají lepší péči," poznamenal. Zatímco pacienti VA běžně čekají na specialistu měsíce, migranti jsou vyšetřeni během jednoho týdne. "Vidím to osobně, denně to slyšíme od pacientů VA," řekl.

Když pohraniční stráž přivede pacienty do nemocnic, nastane tak zvaná "atmosféra tajemství". "Nesmíme mluvit s médii nebo veřejností o důvodech jejich přítomnosti," vysvětlil zdravotník. "Vytváříme ochrannou bublinu, což je špatné. Veřejnost by měla být informována." Ochrana soukromí pacientů je důležitá, ale u migrantů to vede k elitářství nebo chráněné třídě, dodal.

Federace pro americkou imigrační reformu (FAIR), zaměřující se na reformu imigrační politiky, uvádí, že Kalifornie v roce 2022 vynaložila přes systém Medi-Cal na zdravotní péči nelegálních přistěhovalců asi 4,8 miliardy dolarů ročně. FAIR dále odhaduje, že celkové federální náklady na zdravotní péči v souvislosti s nelegálním přistěhovalectvím dosáhly v roce 2022 více než 23,1 miliardy dolarů, přičemž náklady na nezaplacené účty za nemocniční péči o nepojištěné nelegální přistěhovalce činily přibližně 8,2 miliardy dolarů. Roční náklady na nelegální imigraci v Kalifornii se vyšplhaly na 22,8 miliardy dolarů, zahrnující vzdělávání, zdravotní péči, právní vymáhání a sociální dávky. Naproti tomu v Texasu činily tyto náklady 9,9 miliardy dolarů. V roce 2023 stála každý nelegální přistěhovalec kalifornské daňové poplatníky 7 074 USD a v Texasu 4 466 USD. Inu, Kalifornie byla vždy levicová.

FAIR uvádí, že hrubé náklady na nelegální imigraci ve Spojených státech činí ročně 183 miliard dolarů, což je o 35,7 % více než v roce 2017. Roční výdaje na každého nelegálního migranta včetně jeho dětí narozených v USA vzrostly na 8 776 dolarů. Zpráva FAIR zahrnuje ekonomický příspěvek nelegálních cizinců, včetně daní odváděných státním a místním orgánům, federální vládě i spotřebních daní. Tyto daně pokryly pouze asi 17,2 % nákladů způsobených nelegálním přistěhovalectvím. Čisté náklady na nelegální imigraci pro americké daňové poplatníky dosahují 150,7 miliardy dolarů.

FAIR odhaduje, že v červnu 2023 žilo v USA přibližně 16,8 milionu nelegálních migrantů, což je nárůst o 1,3 milionu od ledna 2022 a o 2,3 milionu od konce roku 2020. Za první dva a půl roku Bidenovy vlády to znamená 16% nárůst. Ira Mehlman, mluvčí FAIR, kritizoval Bidenovu administrativu za nezvládání imigrační politiky. Tisková tajemnice Bílého domu Karine Jean-Pierreová bagatelizovala migrační krizi, tvrdíc, že situace na hranici je běžná a souvisí s nefunkčním imigračním systémem.

------------------------------------------------

Mimochodem… při čtení této zprávy jsem opakovaně narážel na obrat “čelí výzvám”, “je to výzvou” a podobně. Zajímalo by mě, kdo s tímhle eufemismem přišel. Mistrem na jeho užívání byla Angela Merkel, a jak to s Německem a celkově Evropou dopadlo poté, co jsme čelili - a čelíme - výzvám týkajícím se nezvládnuté migrace. Merkel se vypařila, není o ní vůbec slyšet, a je na nás, jak se se sociálními experimenty popasujeme.

Tak se mějte, dodatečně vám přeji vše nejlepší v novém roce, a hlavně se ze všeho nezblázněte.