Rozhovor: Tape Reader očima Ludvíka Turka, spoluautora nástroje

Tape Reader je nástroj, se kterým trader „uvidí do budoucnosti“. Můžeš na praktickém příkladu vysvětlit, jak funguje a v čem se liší od konkurence?

Začnu od konce – v čem se liší od konkurence? V ničem a ve všem. Žádné konkurence v ČR není. A pokud bude, troufám si tvrdit, že půjde o okopírování našeho nápadu. Vývoj podobného nástroje totiž není otázka dnů či týdnů.

A o co v případě Tape Readeru jde? Jak název napovídá, jde o nástroj, který čte reálný trh a ze získaných dat dokáže predikovat budoucí vývoj. Vidíte tak pod pokličku velkým hráčům, víte, co se na trhu stalo, právě se děje i co se s velkou pravděpodobností stane. To jsou naprosto neocenitelné informace, protože velcí hráči určují trh. Kdo je nemá možnost sledovat, snižuje si pravděpodobnost dobrého odhadu pohybu trhu. A právě na sledování trhu jsme vytvořili Tape Reader. Když sledujete jen cenu nebo dokonce zpožděné technické indikátory typu RSI nebo Macd, tak vůbec nevidíte, co velcí hráči chtějí udělat nebo udělali. Reagujete pozdě, naslepo a s daleko větším rizikem, že váš trade skončí ztrátou, protože proste nemáte potuchy, kam a proč se trh může vydat.Začnu od konce – v čem se liší od konkurence? V ničem a ve všem. Žádné konkurence v ČR není. A pokud bude, troufám si tvrdit, že půjde o okopírování našeho nápadu. Vývoj podobného nástroje totiž není otázka dnů či týdnů.

Začínající trader a zkušený profesionál. Každý má jiné nároky. V čem pomůže TR každému z nich a proč se ho naučit používat?

Začátečník dostane ty nejpřesnější a nejlogičtější nástroje a nikoli zpožděné indikátory a různé barevné křivky, kterými je zaplavený Internet. Opět jen zopakuji – kdo chce úspěšně obchodovat, musí vědět, jak a s čím obchodují velcí hráči. Cesta k úspěchu vede přes přístup k jejich indikátorům, jejich nástrojům, jejich způsobu myšlení a obchodování. Cesta k úspěchu vede přes Trade Reader, který pro začátečníka všechno toto shromažďuje na jednom místě.

A profesionálové? Lze samozřejmě ziskově obchodovat i bez volume a sledování objednávek pomocí Tape Readeru, ale procentuální úspěšnost ziskových vs. ztrátových obchodů a okamžité rozpoznání špatného obchodu bez jeho použití je podstatně nižší i u zkušených traderů. Důvod je ten, že velcí hráči často neobchodují dle nástrojů a myšlenek, dle kterých obchoduje retail, ale řídí se hodnotou a objemy obchodů. Trhem pohybují tam, kde je nejvíce likvidity, hledají neustále objednávky k realizaci, manipuluji zprávy i cenu, a to všechno můžete vy sledovat pomocí Tape Readeru a toku objednávek. Jiný stejně založený nástroj neexistuje.

Kdybys měl vyzdvihnout jeden zásadní argument, proč absolvovat seminář Tape Reader – který by to z tvého pohledu byl?

Není nic lepšího na správně načasovaný vstup a výstup z obchodu než vidět, že to chtějí sami velcí hráči. Na semináři vám ukážeme naše nejlepší levely (včetně těch neveřejných) a co u nich čekat. Naučíme vás rozpoznávat falešné objednávky a aktivitu velkých hráčů. Ovládnete nástroj, se kterým budete schopni konzistentně vydělávat. A to je to, co chce každý z nás.

Co všechno dá nový seminář vám?

Nový pohled na věc. Náskok před konkurencí. Řešení otázky „kdy obchod otevřít a kdy z něj vystoupit“. Připravený pro vás máme i speciální bonus.

Chci více informací o semináři