Dnešní střípky vezmu netradičně, takže první sport a v Číně naši jsou ve čtvrtfinále, kde se střetnou s Austrálií. Skvělý výkon nejen od Tomáše, i když na něj se mi líbí dívat, jak hraje. Vůbec jak jsou teamy protkané hvězdami z NBA, tak pro mě to je světový basketball. Vuelta Primož stále vede, před Valverdem a nevypadá, že by jeho team byl nějak slabý na to, aby nepřivezli Červeňáka do finále J.

Ze světa lehký koment k FEDu minulý týden, kde řekli, že ekonomika nevypadá špatně a není důvod se znepokojovat snižováním sazeb. Překvapení, když před týdnem jeden ze členů FEDu hawkish, ale do té doby týdny a týdny všichni svorně snižujeme. Zajímavá otočka v rétorice.

Trump vers. Čína také zajímavý obrat, kde před týdnem Čína přišla překvapivě s cly a za minutu poté vytočený Trump mega cla na oplátku. Hned v pondělí trhy do vývrtky, ale Xi přišel s tím, že je dobré zachovat chladnou hlavu. Den poté Trump, že mu volali z Číny, že chtějí dohodu. Tady to nechali být, 2 dny se nic nedělo, tedy kromě toho, že Čínani řekli, že nikomu nevolali. Tedy napřímo řeknou, že Trump lže. Z toho nic nebylo a koncem týdne nakonec Trump, že v říjnu bude další kolo jednání o clech s Čínou. Od té doby akciové trhy silně up J. Tak uvidíme jak dlouho, to kluci nechají bez komentu.

Tento týden je ECB a všeobecně se očekává nové kolo tisknutí peněz a ještě snižování sazeb. Česky to co jsme nechali rozkrást a rozebrat největšími zloději, tak teď to budeme lepit nadále do úplného extrému uměle vyrobenými papírky na úkor dluhu všech. Snižování sazeb znamená výnosy z vládních obligací na nule nebo do minusu. Takže stát řekne, tady máme pro Vás možnost půjčit nám, státu, Vaše peníze a za to nám zaplatíte. Stejná situace jako když za Vámi přijde soused a řekne, hele potřebuji půjčit 100tisíc korun a vrátím Ti za rok 95tisíc. Bereš?... Odpověď je jasná nebo ne??

Pro normálně myslícího, chytrého člověka musí být současná světová bambulárna k smíchu (nebo k pláči). Pro dav je tato doba na oko přející, dlouhodobě ovšem průser, protože se prostě většina zadlužuje a hraje tu hru snižování kupní síly. Bydlení je, a v pokračující bambulárně stále bude více a více, nedostupné, takže naoko má většina lidí v peněžence více, ale náklady rostou a porostou více, než je papírků v kešeni. To není strašení, to je prostě realita, stačí se mrknout na ceny nemovitostí a ceny potravin vers. to, co mám měsíčně na pásce. Jasný, pokud jsem chytrolín, tak doba přeje chytrolínům a hlavně pracantům. Pak jsem to pochopil a využil skvěle. Pokud čekám na výplatu ať už od státu, od zaměstnavatele nebo mamahotel, tak si musím spočítat kolik mě stojí živobytí vers. to, co přinesu. Pokud mi navýšili plat o 10% za rok, tak skvělé, pokud jsem za posledních 10 let na stejno, tak trochu problém.

Na druhou stranu v době, kdy někdo prodělává (dav, ale pro většinu to je nastavené tak, že v podstatě teď je blahobyt, každý den se můžu nařachnout ze slev z Lídlu, 2 auta na domácnost – sexy je Kodiaq na operák, mobily pro celou rodinu, včetně pro kočku, psa a rybičky, 1x ročně na hory – na Sněžce hajzlbába za 20kč super deal, 1x ročně Chorvatsko a nevadí mi 10 hodin zácpa tam i zpět a jsem vlastně strašně šťastnej), tak na druhé straně zase někdo pěkně mastí kapsy. Ale to už jsem tady říkal x krát, takže to všichni víte a věřím, že většina z Vás jste v pohodě a máte to ošéfované J. Tak to předpokládám investujete, přeměňujete bezcenné papírky na něco, co má a bude mít hodnotu i v budoucnu. Víte, že je většina kryptoměn (kromě Bitcoinu) na minimech? Kryptoměny, za kterými je opravdu nějaký business model, které mají potenciál tisíce % růstu. Ano, velmi rizikové, ale co když do toho dáte 10000kč? Postrádat je asi můžete, ale když ta kryptoměna během 10-ti let vystřelí 3000% nahoru, tak máte najedou prakticky z nuly pěkný balíček. Co zlato, stříbro? Jak reálné je, že zlato v současné crazy době, kde papírky jsou více a více bezcenné půjde do nuly? Ano, může být vše a je to na dlouhý rozbor kam a proč by mohlo zlato jít, ale všeobecně řečeno zlato dlouhodobě musí jít up. Stále to je rizikové. Co investiční alkohol? K tomu zas tak moc extra roky znalostí nepotřebujete. Jasně, běh na dlouhou trať. Co veteráni, starožitnosti, známky? Zde už potřebujete znalosti nebo dobré přátelé, kteří Vám poradí. No a co obligace, dluhopisy? Tuny možností které, kde, od koho, můžete být crazy typu Argentina, kde můžete očekávat velké zhodnocení, ale to je aktuálně stejné, jako když koupíte třeba Ripple krypto, kde na Ripplu je potenciál mega, v Argentině dostane dvouciferné zhodnocení, ale riskujete 100% - dle mě out. Nebo můžete jít do Německa, tam neriskujete nic, protože krach systému tam asi nebude, ale výnosy jsou záporné. Takže přijdete o peníze (i když pár desetin %). Co dluhopisy firem jako Pfizer, McDonald, Coke, Microsoft? Nebo fondy? Ale jaké, že? Většina Vám moc nedá, ale zato dáte Vy jim na poplatcích. A když chcete být více crazy, tak co přímo akcie. Ale jaké a vážně chcete kupovat akcie teď, na nejvyšších cenách v historii, kde je většina předražená nekonečným přílivem papírků do systému? Jaké sektory, jaké oblasti? Tak co třeba Fintech? Nebo tráva, nebo roboti, nebo umělá inteligence? I když je období bambulárny, tak dobré investice jsou a vždy budou, jen si člověk musí zvážit možná rizika.

Co trading? Crazy, riziko? Ano pro mnoho lidí těžké, a když nemám odhodlání a čas na studium, tak zbytečné se do toho vůbec pouštět. Realita tradingu, obchodování na burze je, že Vám vezme měsíce, rok, dva a někomu více, než pochopíte, co je nutné k ziskovosti. Většině lidí se to nepodaří, protože uvěří nesmyslům typu x set % zhodnocení malého účtu bez práce, stačí pár hodin týdně a jste za vodou. Nebo že stačí pochopit vyhlašování zpráv, fundament, nebo technickou formaci, indikátory na nějakém grafu a bude to skvělé. Ziskový trading je každodenní práce, sezení u monitoru, kde hlavní je řízení peněz a psychologie. Formace, metody, strategie je jen malá část úspěchu. Hodně pomoc může mentor, člověk, který se burzou opravdu zabývá, živí roky a roky a dokáže Vás nasměrovat, vést. Můžete se kdykoliv na něco zeptat, konzultovat s ním progres, podívat se mu pod ruce. Jasné, vím, že tohle říká každý a že sociální sítě jsou plné „nějakých informací o mě a o každém“, tak Vám chci ukázat, co dělám já pro svou trading rodinu v Live Trading Asistantu - denně ráno projedu většinou známých trhů a řeknu DOPŘEDU kam si myslím, že daný trh půjde a co tam udělá a většinou se trefím jak do pohybu, tak do přesných supportů i resistancí, což moc lidí na světě nedělá. A málokdo může říci, že se trefuje s takovou přesností, jako já a hlavně opakuji DOPŘEDU, ne PO jako všichni všude. Dělám to 20 let, nezačal jsem s burzou před rokem, dvěma, jako mnoho lidí, kteří říkají, že rozumí burze. V průběhu dne doplňuji všechny významné zprávy a tweety, které hýbají trhem. 1x týdně dopředu komentuji makra a říkám DOPŘEDU!!! jak očekávat, že trh na makra zareaguje a kam půjde. Jen pár lidí na světě si troufne  říkat dopředu, že vyhlašování dopadne tak a tak a trh udělá díky tomu tohle. Všichni jen přepisují informace a komenty od analytiků. Denně popisuji metody a dávám trady na forex, futures a kryptoměny s popisem a návodem proč a co jsem udělal a co si z toho vzít. Jak se naučit číst trhy, odhadovat pohyby, jak ziskově obchodovat. Pokud jste někdy přemýšleli o tradingu a zajímá Vás, jak to dělá člověk, který zná osobně dohledatelně úspěšné tradery Larryho Williamse, Joe Rosse, Johna Persona, JoeDiNapoliho, Andrea Ungera a hlavně tradery, kteří pro dav neexistují, protože obchodují, nevystupují na veřejnosti, tak zde máte pár mailů a vět od lidí, kteří jsou v naší rodině Live Trading Asistantu. Vše je dohledatelné v privátní skupině na facebooku, na všechny tyto lidi máme maily, telefony, se všemi se lze potkat, spojit a zeptat se jich na vše, co Vás zajímá.

...Zde komenty a maily jen za uplynulý měsíc…

… děkuji za krásný trejd na ropě, chtěl bych být taky takový kouzelník :-)

… CADCHF 2x krásný short hlava ramena... Děkuji

…Na GBPJPY jsem bral 18 pipu rrr 1:2, resisty fungovaly perfektně. Děkuji Ludvíku.

…Ahoj vespolek, právě jsem zavřel short na zlatě. 30 min TF, vstup po poklesu volume up, po proražení low pinbaru na LTL (false breakout LTL na 27,2 weekly fibo).Výstup na spodní hraně cenového kanálu po vybrání likvidity (5 NS 0) SL na high pinbaru, RRR 1:3. Vím že pinbary jsou trochu základka, takže sorry za amatérský přístup, ale tady DHP pomohl :) Díky Ludvík Turek za všechnu tu snahu to do nás nacpat 

 …Zrovna čekám na vstup short na DAX na 12050 - doplnění gapa třetí dotyk trendovky. Jedu to jenom PA a metoda 2 Ludvík Turek děkuji za všechny Vaše videa a postřehy co tady píšete. Dává mi to každy den hrozně moc. Včera super trade na GBPJPY na low ten výstřel nahoru. Přesně Vaše metoda 2. Jede mi to a jsem za tohle hrozně rád. Nestíhám přes den reagovat na každý Váš příspěvek, ale všechno koukám a snažím se to analyzovat, aby mi to k něčemu bylo. Za poslední půlrok co jsem na LTA hrozný skok dopředu. Když zvládnu horkou hlavu a nesázím tam nesmysly, tak to prostě vydělává. Moc díky a tradingu zdar ?

…píšu Vám z důvodu poděkování za Váše služby, které pro mě a celou skupinu LTA děláte! Tyhle řádky a slova stejně úplně nedokážou vystihnout tu pravou hodnotu Vaší pomoci, ale třeba Vás to alespoň trochu potěší! :-) 

…Začal jsem u Vás ve skupině minulý rok cca v září a 9 měsíců to bylo de facto utrpení (slzy a krev - jak se říká). Nicméně za poslední 3 měsíce se situace změnila - od června do teď (klepu na dřevo) se mi povedlo každý měsíc zhodnotit svůj účet o 20%. Chtěl bych Vám říct a ještě jednou poděkovat, že nejste lhář, že jste vždycky upřímnej a že dáváte lidem okolo nedocenitelný know-how, i když je někdy těžký to pobrat (hlavně ze začátku). 

Mockrát Vám děkuji a přeji Vám příjemný zbytek dne.

 

OK, tak to je k investicím a k tradingu, jak pomáháme uvnitř naší rodiny v LTA a můžeme i vám, a zde pro pobavení pojďme se podívat na vysvětlující super video o Brexitu. Humornou formou vysvětlená bambulárna. S kamarádem jsme udělali rychlý překlad:

https://www.youtube.com/watch?v=edGFTEbZCHQ

Má známá z jiné země přijela do UK a říká: Mohl bys mi vysvětlit, proč jsou všichni tak otrávení z celého toho Brexitu? Já na to hele, představ si, že ty a 10 tvých přátel jste v Burger Kingu a ty najednou řekneš: “Poslouchejte, kdo chcete odejít z Burger Kingu?“ A 6 lidí řekne ano, my chceme odejít z Burger Kingu. A někdo, kdo nechtěl opustit Burger King řekne moment, já nás odtud dostanu, promluvím si s manažerem. Já z něj dostanu dohodu. Potřebujeme dohodu? Ne, nemůžeme odejít bez dohody, já z něj dostanu dohodu. Chcete odejít? Ano, jasný, ale musíme se dohodnout, ok? Takže si jde promluvit si s manažerem. Vrátí se o 2 roky!!! později. Zkoušela odejít, dveře byly otevřené, dveře se před ní úplně otevírají, tlačí jí ven. A říká super zprávy, dohodla jsem pro nás dohodu. Ok, co si dohodla? Musíme zaplatit manažerovi 14 miliard liber. A pak můžeme jít? Technicky ano. Co tím myslíš technicky? Noo, fyzicky budeme stále v Burger Kingu, ale když se tě kdokoliv zeptá, zda si stále v Burger Kingu, budeš mu moc říci nene, my jsme odešli.