Poslední update klíčových úrovní Market Profile Asistent (MPA) z 11.12. přinesl velmi rychle obchodní příležitosti a zisky. Tento týden se nese ve znamení zasedání FOMC (16.12.), které může výrazně náš náhled změnit, proto z aktuálního náhledu MPA budeme obchodovat maximálně do středečního odpoledne a před FOMC uzavřeme všechny otevřené pozice.

11.12. jsme v MPA napsali:

EUR/USD – Euro po spanilé UP jízdě podpořené ECB (mimochodem zářný příklad manipulace) hledá novou rovnováhu. I přes razantní pohyb nahoru mám náhled neutrální, protože pouze odskočila VA a po extrémním vertikálním pohybu přichází horizontál. Klíčové levely jsou 1.0750, 1.0855, 1.1015 a 1.1185.“

Emini SP – Esko už měsíc rotuje a čeká na intenzivní signál. Odolává i poklesu ropy a v podstatě čeká a FED. V kontextu cykličnosti (santa rally a lednový efekt) se přikláním k tomu, že reakce na FED bude pozitivní. Obchodování se ale během FEDU zdržím. Klíčové levely jsou 2005, 2027 a 2073.“

Short EURUSD z 11.12.

Hned v pátek (11.12.) po zveřejnění aktualizace MPA přišla prakticky na všechny trhy odpoledne volatilita. USD i přes lepší makro data začal oslabovat a EURUSD tím pádem posilovat a došlo do klíčového levelu pro short obchod (1,1015).

Je pravda, že pohyb ceny směrem výše byl dosti razantní, ale nebyl ovlivněn zásadními makro zprávami, proto nebyl důvod nebrat swingový obchod. Stop loss jsem měl umístěný nad High z 9.12. na ceně 1,1050. Jelikož se u swingových obchodům snažím zachovávat poměr risku a zisku 1:1, tak můj ziskový cíl byl na ceně 1,0980. Ten byl díky vysoké volatilitě dosažen dost rychle.

Long ES 12-15 ze 2.12.

V pátek (11.12.) také začaly vyprodávat americké akciové indexy. Náš náhled na ESko byl longový, proto jsme otevírali long obchody v klíčových MPA úrovních.

První z našich úrovní na ES byla na hodnotě 2027 bodů. Na této úrovni došlo ke zpomalení předchozího prodejního pohybu, který vytvořil single. Cena ale rotovala pod naším levelem a v těchto případech se snažíme obchod ukončit za nulu, v případě testu našeho levelu z opačné strany (v tomto případě tedy zespoda), nebo ukončíme obchod dříve než na původně zamýšlené hodnotě stop lossu. První long byl v pátek za nulu.

Nicméně cena postupně klesala, až večer došla do další klíčové MPA úrovně na hodnotě 2005 bodů. Jelikož se obchodování chýlilo ke konci, tak jsem neočekával velmi silnou reakci nakupujících. Po našem vstupu se také na trhu potvrdil prodejní singl, takže jsem s pozicí cíloval na zavření tohoto singlu a relativně rychle bral zisk 20 ticků.