První polovina února je ve znamení vysoké volatility, kterou zapříčiňují především výprodeje na akciových indexech a také nepřestávající tlak na ropě. Nicméně i v tomto období naše klíčové Market Profile Asistent (MPA) levely poskytují kvalitní místa pro swingové obchody.

Je pouze potřeba dávat pozor na makro zprávy a silné směrové pohyby proti našim vstupům. Pokud jde cena razantně proti našim vstupů, tak buď vstup úplně vynecháme, nebo bereme menší pozici, než obvykle.

Tentokrát se s vámi chceme podělit o 2 obchody na AUDUSD, které přišly hned během 2 dnů po sobě.

3.2.2016 jsme v MPA napsali:

AUD/USD – Australan po testu minim u 0.6850 našel kupce, kteří ho vytáhli až k 0.7130, kde byla silná prodejní aktivita z počátku roku (daily GAP), reakce na tuto úroveň bude nyní rozhodující. Náhled je nyní dle W MP neutrální – mírně pozitivní. Proto vidím blíže supporty, resistence až vzdálenější. Klíčové úrovně jsou 0.6980, 0.7050, 0.7160 a 0.7260.“

Long AUDUSD z 8.2.2016

8.1. cena na AUDUSD testovala na pip přesně do našeho MPA klíčového levelu. Zde záleželo na kvalitě brokera, zda byla vaše případná limitní objednávka vyplněna. Jelikož tento test přišel během našeho odpoledne, tak se dalo vstupovat i na intradenní bázi za market.

Reakce ceny na klíčovém MPA levelu byla silná a během pouhých pár hodin testovala zespoda kulatou hladinu 0,7100, kde jsem ukončil pozici se ziskem.

Long AUDUSD z 9.2.2016

Hned další den (9.2.) testovala cena do druhé klíčové MPA úrovně supportu. Pohyb k levelu byl dosti směrový a zanechal za sebou singles. Bral jsem tedy menší pozici a cíloval na zavření singlu, který se vytvořil po vyražení ceny z rotace okolo 0,7035.

I přes prvotní silný pohyb ceny níže na klíčovém levelu MPA byli aktivní reakční nakupující a velmi rychle zavřeli poklesové singles, a tak jsem opět inkasoval dosti rychlý profit.

Úspěšný trading přejí,
Ludvík Turek a Roman Dvořák

Chcete sledovat náhledy trhů a využít příležitosti včas?

Získejte přístup do Market Profile Asistent