MoneyExpo 2017

Jako každý rok, i letos mělo MoneyExpo výbornou organizaci, účast i vystupující. I já stál na pódiu, ostatní přednášky a řečníky jsem tak neměl moc čas sledovat. I proto se ve svém ohlédnutí zaměřím především na svoje aktivity.

Bylo to hektické, náročné, ale parádní! MoneyExpo pohledem Ludvíka Turka.

Pátek patřil Live Tour Trading a rautu

Když to vezmu od pátku, začátek byl ve znamení livetradingu, kde vedle mě obchodovali Roman Dvořák, Jakub Synek, a ještě člověk ze Saxa představil nějaké strategie traderů, kteří obchodují v Saxo platformách.

Live trading – tři různé přístupy jako inspirace pro vás

Všichni 3 jsme vydělali v rozmezí 450–700 USD, jen za sebe musím upřímně přiznat, že jsem se moc dobře necítil. Ve čtvrtek ráno se u mě objevil zdravotní problém, který, jak jsem se dozvěděl o pár dní poté v nemocnici, mě ohrožoval na životě a ono s bolestmi to není úplně super něco předvést. Ale bez jakýchkoliv výmluv, s ohledem na můj zdravotní stav jsem zvolil strategii čekání na mé nejlepší SR levely (tzv. VSA levely) na všech futures trzích.

Žádné extra skalpy, žádné rizikové trady, prostě jsem měl na 20 trzích připravené hladiny, kde je velká jistota málo rizikového tradu.

ME2017

Zvláště pokud u levelu ještě sleduji order flow. Trhy byly v pátek v totální rotaci, včetně obvykle volatilních trhů jako třeba DAX, ropa, plyn, měď a bohužel pro akci na mých levely potřebuji aspoň trochu pohyb mimo rotaci. To se bohužel nestalo ani na jednom jediném trhu a když jsem se okolo 18.00 hodiny těsně před koncem show dočkal na kanadském dolaru pohybu k připravenému short levelu, tak se objevily takové silné nákupní objednávky, že jsem tento short nevzal (dobře jsem udělal, byla by z toho ztráta). Ten samý level jsem říkal, že bude long, až se tam trh vrátí, což se přesně stalo, ovšem ve 20.30.

Jediný trade, který jsem měl byl na DAXu, kde trh dle volume profile vypadal, že půjde dolů. To se i stalo, nicméně očekávaný nebo spíše doufající trend nepřišel, takže jsem po několika hodinách v pozici ukončil blízko denní low se ziskem přes 400 USD.
Samozřejmě všichni mohli vidět můj i ostatních traderů reálné výpisy a účty u Interactive Brokers.

Každý z nás traderů na podiu ukázal jiné metody, jiné trhy, jiné přístupy a komentovali jsme proč jsme kdo udělali nějaký trade. Předpokládám tedy, že to mělo pro návštěvníky Expa motivující a edukační výsledek.

Po live obchodování jsme se sešli na rautu

Se všemi obchodníky, kteří šli v sobotu na náš workshop jsme si pak večer užili i večerní raut, kde jsme mohli komunikovat v přátelské atmosféře. Raut byl myslím velmi vydařená akce, přeci jen u jídla se lidi více osmělí popovídat si o vlastním tradingu s dalšími tradery. A mimochodem měli super pečené maso :-) 

Workshop? Představili jsme novinku

Další den jsem se soustředil na workshop, kde jsme představili náš nový indikátor na Volume Profile. Jak známo trhy se pohybují z range (hodně volume) trendem (malá volume) do další range (hodně volume). Hodně objemu obchodů vytváří support resistence zóny, a naopak pohyb mezi range oblastmi v podstatě postrádá SR zony (vyjma hladiny nejmenších objemů – angl. Low volume node).

Volume profile umí přesně určit hladinu největších a nejmenších objemů, a právě zde jsou ideální vstupy a výstupy z obchodů. Mnoho obchodníků používá ke vstupům do obchodů různé pullbacky price action, fibo a technických indikátorů, ovšem trh reaguje přesněji právě na silné volume (tam kde se nejvíce obchodovalo už v minulosti, tak kde proteklo nejvíce peněz, tam kde byla největší bitva a růst nebo pokles ceny) a ne na různé indikátory a SR zony, kterých si všímá dav.

Pokud se největší volume profile shoduje s indikátory a hladinami, které sledujeme, tak se jedná o velmi silnou hladinu k obchodu. Volume profile lze použít na každém trhu, každém obchodním pásmu.

Na workshopu jsme si ukázali 4 metody využití volume profile, jak v trendu, tak proti trendu a zodpověděli všechny dotazy.

Díky moc všem!

Chtěl bych všem návštěvníkům MoneyExpa, kteří přišli třeba i kvůli CzechWealthu a našim traderům vřele poděkovat.

Příští live trading plánujeme v Brně někdy koncem května nebo v červnu. Je to pro nás zábava a v přátelské atmosféře si můžeme popovídat s dalšími tradery. Nejde o akce pro x set lidí a někde „se prsit“ o to, kdo je lepší, horší trader, když udělal x set US za den, ale prostě ráno přijedou 2-3 tradeři, vyzkoušíme různé přístupy a nástroje, live si zaobchodujeme, vysvětlíme, o co šlo, a pak si dáme dohromady něco super na rautu. Dáme vědět na webu a Facebooku datum, info pošleme i newsletterem.

A jak se na MoneyExpo líbilo vám?

A pokud chcete načerpat další znalosti, nezapomeňte sledovat naše semináře a webináře!

Podívejte se taky na pár fotek z akce: