Poslední týden to byla celkem horská dráha, pro porozumění trhům si tento investiční týdeník vezmeme trochu z netradiční stránky. Probereme víc akcií, jelikož jsme tu měli hromadu výsledků a některé akcie udělaly fakt raketu. Probereme si nějaké menší i větší hráče, abychom nikoho nediskriminovali. Takže, už se všichni těšíte, jdeme na to. To, co neprobereme tady, tak probereme klasicky v LTAčku - takže kdyžtak šup na Discord.

SP500 predikce

Evropské trhy vypadají, že by mohly mít hezký začátek dalšího týdne, ale všichni to známe, uvidíme, jak se to vyvine. Mohlo by se tam zas vrátit nějaké to momentum, ale nic se nesmí zakřiknout. S&P500 nám zažilo výprodej, dost investorů začalo hledat další dno. Jinak, RBC Capital Markets to zhodnotilo tak, že další pullback je celkem dost pravděpodobný, ale nemělo by to být zas tak hardcore, takže uvidíme, jak to celé dopadne. Bral bych to asi tak, že můžeme čekat nějaké další fluktuace. Tak, jdeme se vrhnout, tradičně, na nějaké akcie.

Raymond James Q2 vyšší profit

Raymond James zveřejnil růst zisků o 11 % ve druhém kvartále, celkem hezký. Tomu ještě pomohlo, že se jim celkem dařilo v oblasti kapitálových trhů - což bylo vyvoláno hlavně posílením mergers and acquisitions. Dá se to brát jako indikátor pozitivního trendu v sektoru kapitálových trhů, tak snad nás nezklamou.

Alphabet a Microsoft 

Naši dva velikáni si celkem jedou a táhnou U.S. trhy k pozitivním výsledkům. Tihle tech obři mají velký vliv na S&P500, takže sledovat. Můžou nám tím celkem zatočit, ale snad to tak horký nebude a kluci půjdou s námi.

Earnings

Akciový trh zavřel v pondělí o něco výš, bylo to kvůli corporate earnings. Mezi analytiky panuje nálada, že earnings posílí tržní rally. To naznačuje, že výsledky větších a hlavních společností můžou výrazně ovlivnit směr trhu. Víceméně, když se podíváme na nedávnou minulost, tak vidíme, že fundamenty mohou výrazně ovlivnit - a ovlivňují - naše hřiště, takže je potřeba to celé sledovat, aby nás nic hnusně nepřekvapilo. 

Earnings Bloomberg

Hvězda minulého týdne

WiSA Technologies Inc. se celkem rozjela. Navzdory tomu, že se nejedná o firmu, kterou bychom si jeli nějak často, tak minulý týden zažila růst 165,79 %, což je ultra nářez. Dostala se tedy na špici - budeme to klukům přát a pokud jste tam někdo měl prachy, tak gratuluji a zasloužíte si zmrzlinu (je dneska fakt vedro). Pro ty, kteří se trochu ztrácí, popíšu aktivity firmy.

WiSA Technologies je technologická firma (nečekaně), která se specializuje na audio a zvuk, samozřejmě ne žádné průměrnej reprák, ale pořádný super audio, aby vám ty nejnovější appky poskytly ten nejlepší zážitek (jupí). Do hledáčku analytiků se dostala až nedávno. Je pravda, že detaily o důvodu toho pohybu nejsou nikde pořádně zdůvodněny - alespoň ne dostatečně relevantním zdrojem, ale trh může být v tuhle dobu ovlivněn hromadou faktorů. Když se na to mrkneme, mohou to být například tržní trendy, současná vyhlašování firmy, reporty, změny v jejich sektoru nebo klidně i globálnější fundamenty a ekonomické indikátory. 

WiSE

Víceméně se dá říct, že tenhle pohyb WiSA Tech si asi získal dost pozornosti investorů, takže uvidíme, jak se to s klukama bude vyvíjet dál. Takovej pohyb na akcii, navíc během tak krátké doby - to se zas tak často nevidí. Zas je potřeba brát v úvahu, že akcie je celkem levná, takže je každý pohyb celkem dost znát. Jedeme dál.

Výpis top performerů za poslední 

Vezmeme si tu 10 relativně neznámých titulů, nebudu tam házet shitcoiny a bullshity, které náhodou daly tisíc %, protože to sem prostě nepatří, ale mrkneme na tituly, kde byla celkem sranda, ač je v LTA nejedeme. Jinak, píšu sem %, které vidím ve chvíli psaní, za den nebo dva to může být úplně někde jinde, jsou to volatilní hračky. Takže to berte spíš jako kuriozity.

  1. AGBA Acquisition Limited: Tahle firmička udělala 184,09 % - funny, zažila už ultra rodeo mezi 17.4. - 23.4., což bylo víc jak 640 % 
  2. Mobile-health Network Solutions: Tihle hoši si popojeli o 81,8 %
  3. L Catterton Asia Acquisition Corp: Firmička si dala 47,49 %
  4. Macatawa Bank Corporation: Banka vyletěla o 47,34 %
  5. Luke Music Holding Limited: Evidentně hudba jede randál, zvládli růst o 43,84 %
  6. Vertex Energy, Inc: Energetická firmička, která vzrostla o 43,27 %
  7. Caravelle International Group: Růst o 43,06 % 
  8. Ryde Group Ltd: Skupina vzrostla o 42,07 %
  9. Kaival Brands Innovations Group, Inc: Výzkum si pořád jede - 39,70 % růst
  10. Marti Technologies, Inc: Tech firma, která vzrostla o 35,34 %

Takže to byl náš list kuriozit, abychom se tu pořád nezabývali pouze MSFT, AAPL, TSLA a podobnou kategorií. Byla by to časem nuda a každý si občas rád skočí do muzea rekordů a kuriozit. Pokud na tohle budou kladné ohlasy, rád pro to udělám single kategorii v CW týdeníku, takže, je to na vás.

Větší hráči

Teď se vrhneme na tu skupinu velikánů, které zajímají většinu - jdeme tedy na rychlé komentáře, protože co si budeme, v LTA je řešíme skoro každý den.

Meta Platforms Inc.

Copak asi dělá Zuck? Celkem se snaží, za poslední týden nám vyrostl. Ten růst je celkem vysoký - vzhledem k tomu, jak už je Meta velká, tak je vidět, že není za zenitem a má se stále kam rozvíjet. Víceméně by mě zajímalo, co plánují dál, určitě budou kreativní a ještě si s nima užijeme spoustu zábavy.

Meta návštěvnost

Tesla Inc.

S Teslou byla v poslední době celkem prdel. Je to akcie známá svojí volatilitou, ale to je prostě tím, že je Musk… Muskem (asi by to chtělo speciální kategorii). Každopádně, krátce po vyhlašování to Musk zase „Zmuskoval“ a pustil do světa další „revoluční prohlášení“, samozřejmě, jelikož je to Elon, tak se vsadím, že už i v nejšpinavějším pražským pajzlu vědí, že chce dělat cenově dostupnější modely Tesly. Jako jsou na to různý názory, je tu sekta, která si honí nad tím, že si konečně bude moct dovolit Teslu, pak je tu grupa, která je silně proti, protože tu Teslu mají, a když se teď stane dostupnou, tak to ztratí svojí prestiž - asi jako když jste měli před xxx lety Apple. Teď už má iPhone a Mac každej, takže kouzlo vyprchalo. To same přijde s Teslou, když najednou bude levná jak burger z mekáče. No… pak je tu třetí grupa, která je názoru, že je Elon slibotechna a než něco takového pustí na trh, tak už všichni budeme mrtví. 

Musk

Drazí shromáždění, uzavírejme sázky, pokud tu máme ve skupině alespoň jednoho bookmakera, tak ať to zorganizuje, bude sranda. Muhehe.

NVIDIA Corp

NVIDIA Corp je top hráč v oblasti semikonduktorů. S tím se nedá nesouhlasit, protože to tak prostě je a ještě nějakou dobu to tak pravděpodobně bude. Víceméně nemám, co bych k tomu dodal, podíváme se na to blíž příště, protože tohle si zaslouží svou vlastní kategorii.

Etsy

Nevím, jak moc znáte Etsy, ale je to jedna z vedoucích e-commerce platforem, která si slušně roste a vzhledem k tomu, že e-commerce je důležitější sektor s každým dnem, tak bych se jich nebál. Podle zdrojů, které jsem četl, tak za poslední týden dali cca 17 %, not bad. Taky je důležitý si uvědomit, že tyhle platformy mají svou reklamu na všech sociálních sítích a ohledně marketingu nebo propagandy, jsou lepší než Joseph Goebbels, takže bacha na ně. Marketing může sice být občas přehnaný, nicméně když se vám povede jedna virální kampaň, tak už jste v pohodě. Jinak mimochodem jejich konkurence Heureka, začala solidně propouštět.

Etsy

Netflix

Asi to nemusím moc rozvádět, všichni známe Netflix a všichni víme, že má solidní konkurenci v podobě Amazon Prime nebo HBO. Tihle kluci se hádají víceméně jen o to, kdo natočí hit, kterej zaujme veřejnost, pak to trochu vylítne a následně se zase vystřídají. Když to vezmeme s nadsázkou, princip je easy - pokud máte prachy v Netflixu, sledujte Netflix.

Netflix

Závěr

Jako takhle, chtěl jsem počkat a mám lehce zpoždění, protože máme ta vyhlašování, takže sorry. Vyhlašování byl také důvod, proč jsem se v tomto CWIT věnoval víceméně výhradně akciím, ale nebojte příště už pojedeme klasiku, projedeme si akcie, komodity a nějaké krypto. Taky jsme se nevěnovali všemu, ale to se dá napravit. Více info se případně dovíte v LTAčku a uvidíme se na Discordu a příštím webináři. Enjoy.